spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Türkiye İle ICAO Arasında İş Birliği

Seçtiklerimiz

Çin’de düzenlenen Gelecek Nesil Havacılık Profesyonelleri (NGAP) kapsamında Türkiye ile ICAO arasında işbirliğine yönelik bir Mutabakat Zaptı imzalandı.
 
Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu(ICAO) 2. Gelecek Nesil Havacılık Profesyonelleri(NGAP) Zirvesi, 12-14 Aralık 2018 tarihlerinde Çin’in Shenzhen kentinde düzenledi.
 
ICAO üyesi 32 ülkenin yanı sıra zirveye EASA, EUROCONTROL gibi uluslararası bölgesel sivil havacılık kuruluşları ile IATA, ACI, CANSO, IFALPA, IFATCA gibi global mesleki kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte 180 üniversite öğrencisinden oluşan yaklaşık bin kişi katılım sağladı. Ülkemizi temsilen zirveye katılan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN,  zirvenin 5. Oturumunda Strateji Belirleme Konulu Panel’in de başkanlığını yaptı.
 
Ülkemizden Kapadokya ve THK Üniversitelerinden Öğretim Üyeleri ile birlikte THY Pekin Müdürünün de katıldığı zirve kapsamında, Türkiye ve ICAO arasında işbirliğini öngören bir Mutabakat Zaptı(MOU) imzalandı.
 
Bu anlaşma ile, ülkemiz ile ICAO arasında geliştirilen ve uygulanan projelerle ilgili hava taşımacılığı ve operasyonu konularında daha detaylı veri analizi ve matematiksel simülasyonlar yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Ayrıca NGAP girişimi kapsamında havacılık personeli ihtiyacı belirleme çalışmaları yapılması ve karşılıklı olarak toplantı, çalıştay, seminer ve konferanslar düzenlenmesi gibi sivil havacılığın her alanında işbirliği yapılması konuları da karara bağlandı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika