spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Türkiye’deki helikopter kazası ile ilgili soruşturma

Seçtiklerimiz

9 Ağustos’ta Ka-32 tipi helikopter ülkenin güneybatısında yangın söndürürken, dağa çarparak yere düştü. Helikopterde 3’ü Rus vatandaşı olmak üzere toplam 5 kişi yer alırken, kazada helikopterdeki 5 kişi de yaşamını yitirdi. Ölen Rus vatandaşlarının isimleri belli olurken, bu kişilerin Aleksandr Gavrilov, Sergey Horohorin ve Nikolay Atepalihin oldukları açıklandı.

Helikopter kazası Muğla şehrinin Köyceğiz ilçesindeki ormanlık mevkide meydana geldi. Daha önce yapılan açıklamaya göre, Türk makamları tarafından kiralanan Ka-32T helikopteri yangın merkezine doğru yaklaşma anında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yüksekliğini kaybetmeye başladı., düştükten sonra ise alev alıp yandı. Helikopter yangınını söndürmek için aynı şekilde orman yangınını söndüren iki yangın söndürme helikopter pilotları düşen Ka-32T helikopterine aslı kaplarındaki suları döktüler.

Türkiye’de düşen Ka-32 yangın helikopteri OAO “Nefteyuganskiy obyedinennıy aviaotryad” adlı şirkete ait olurken, ilk belirlemelere göre Ka-32 dağa çarptı. Dağ ile çarpışmas sonrası helikopter yamaçta ulaşılması zor bir boğaza doğru yuvarlandı.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika