spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Türkiye’de yerli pilot sayısı yetersiz

Seçtiklerimiz

THK Samsun Şube Başkanı Abdülkerim Samangül, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeteri kadar yerli pilot olmadığını söyledi. Yerli pilot olmamasından dolayı Türkiye’nin yurt dışından pilot ithal ettiğini söyleyen Samangül, "Türkiye’nin hava yolu şirketlerinin hepsinde 200’ün üzerinde yabancı pilot görev alıyor. THK’nın düzenlediği kurslara katılan 18 yaş üzeri sağlıklı vatandaşlar, pilot ehliyeti alabiliyor. Bunun sonucunda pilot olarak çalışabiliyorlar. İş bulma sorunu çekmeyen pilotlarımız, son derece yüksek maaş alma imkanına sahiptir." diye konuştu.

"PİLOT OLMAK GÜNÜMÜZDE KOLAY HALE GELDİ"

Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan THK’nın, ilk üniversitesini 2011 yılında açtığını hatırlatan Samangül, üniversitenin, öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en fazla tercih edilen ilk 6 üniversite arasına girmeyi başardığını söyledi. Pilot olmanın eskisi kadar zor olmadığını vurgulayan THK Samsun Şube Başkanı Abdulkerim Samangül, şunları kaydetti:

"Eskiden pilot olmak için yurt dışına gidiliyordu. Şimdi şartlar değişti. Günümüzde pilot olmak THK’nın katkıları ile çok kolay hale geldi. THK’nın Türkiye’de İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Ankara’da olmak üzere 4 tane pilot eğitim merkezi var. Bu eğitim merkezlerimizde tek motorlu uçaklarda 50 ve 250 saate varan uçuşlar sonrası amatör ve özel pilot lisansı alınabiliyor. 18 aylık pilotluk eğitimine katılanlar ise ticari pilot lisansı alabiliyor. Bu lisansı alan pilotlarımız, hava yolu şirketlerinde ikinci kaptan olarak göreve başlayabiliyorlar. Ticari pilot lisansının eğitim maliyeti 65 ila 80 bin dolar orasında değişiyor."

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika