spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türkiye’de tatil yapmak isteyen Rusların önünde hiçbir engel yok

Seçtiklerimiz

ATOR’un açıklamasında, Türkiye’de tatil yapmak isteyen Rusya vatandaşlarının, bireysel olarak tarifeli Antalya ve İstanbul uçaklarına bilet alabilecekleri ve otel rezervasyonu yapabilecekleri ifade edildi.

 

Turistlerin sigorta konusunda da zorluk çekmeyeceği, aksine sigorta satışının serbest olduğu ve fiyatların değişmediği kaydedildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin tehlikeli ülke olduğunu, bu yüzden sigorta koşullarının değişmesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak ATOR’a bağlı sigorta şirketleri, koşulların aynı kaldığı, Türkiye ziyaretleri için sigorta satışlarının devam ettiği ve fiyatlarının değişmediğin belirtti.

 

RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ HAVA YOLU ULAŞIMI AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR


Öte yandan Rusya ile Türkiye arasındaki hava ulaşımı devam ediyor. Rus havayolu şirketi Aeroflot, haftada yedi kez Moskova – Antalya; 20 kez de Moskova — İstanbul seferleri düzenliyor. THY de Rusya’nın 30 kentine uçmayı devam ederken, şirket temsilcileri Rusya’ya seferleri azaltma niyetinde olmadıklarını açıkladı.

 

Türkiye’nin tek taraflı olarak Rusya’ya vize muafiyetini uygulamaya devam etmesi nedeniyle Rus vatandaşlar vize sorunu da yaşamıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika