spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Türkiye’de helikopter teknolojilerinde büyük adım

Seçtiklerimiz

Genel Maksat Helikopter Projesi’nde görev alan Alp Havacılık, proje sürecinde bazı kritik teknolojileri Türkiye’ye kazandıracak. Alp Havacılık, bu amaçla dişli imalatında dünyanın önde gelen teknolojik altyapılarından birini kuracak. Tamamı yeni yatırım olarak planlanan ve yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alan içerisine kurulacak yeni tesis, ilave iş olanakları da sağlayacak.
 
 
 
Kabiliyetleri ve alt yüklenicilerinin imkanlarıyla Sikorsky, Pratt & Whitney, Pratt & Whitney Canada, Lockheed Martin, UTC Aerospace Systems, Honeywell ve Boeing gibi müşterileri için helikopter dinamik, helikopter kuyruk pervanesi sürücü mili sistemi, iniş takımı ve uçak yapısal parçaları ile hidrolik ve yakıt boru sistemleri üreten Alp Havacılık, birçok hava platformu ve motor programlarına önemli katkı sağlıyor.
 
 
 
Özellikle titanyum alanında dünyanın önde gelen havacılık firmaları arasında yer alan şirket, yeni projeler için 2016-2017 döneminde 100 milyon doların üzerinde yeni yatırım yapacak.
 
 
 
Alp Havacılık, son olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ana yükleniciliğinde Sikorsky ile yürütülen Türk Genel Maksat Helikopteri Projesi’nde önemli bir rol oynayacak. Bu proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü için 109 T70 Kara Şahin Helikopteri üretilecek. Bu sayı, Türkiye’nin artan ihtiyaçları ve ihracat pazarı da dikkatle alındığında çok daha yukarıya çıkacak.
 
 
 
Alp Havacılık, bu çerçevede Black Hawk helikopterlerinde bulunan tüm dişliler, dişli kutuları, pervane mili gövdesi ve ana mil gibi ana uçuş kritik ve dinamik ürünler, bunların montaj grupları, uçuş kontrol mekanizması ve iniş takımlarının da kaynağı olacak. Proje kapsamında dişli test merkezi de şirket bünyesinde oluşturulacak.
 
 
 
Genel Maksat Helikopteri Projesi kapsamında, tamamı yeni yatırım olarak planlanan yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alan içerisine kurulacak yeni tesis, ilave iş olanakları da sağlayacak.
 
 
 
Şirketin iş payı hemen hemen Black Hawk helikopterinin yedek parça niteliğinde tüm unsurlarını kapsadığından Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kullanıcıların yedek parça ve test ihtiyaçlarının da Alp Havacılık tarafından ulusal imkanlarla karşılanması mümkün olacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika