spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Turkish Cargo’dan double büyümeye

Seçtiklerimiz

Geçen hafta Türk Hava Yolları’nın (THY) 2019 yılı performansını açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Türkiye’nin bayrak taşıyıcılık görevini üstlenen THY’ye güç katan Turkish Cargo’nun da dünya devleri karşısında hem taşıdığı kargo hem de gelir yönüyle pozitif yönlü ayrıştığını dile getirdi.
 
26 uçakla hizmet veriyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) kargo markası Turkish Cargo’nun hizmetleri konusunda sorularımızı cevaplandıran Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, global hava kargo taşımacılığında 26 uçakla hizmet verdiklerini belirterek, “Filolarımıza eklediğimiz yeni kargo uçaklarımızla birlikte dünya genelinde kargo pazarında büyüme hızı en büyük şirketlerden birisi olduk” dedi. “Kargo taşımacılığında global pazar payımız yüzde 4.1 oldu” diyen Aycı, son verileri şu sözlerle paylaştı: “Böyle bir oran karşılığında taşıdığımız kargo miktar 1.5 milyon tonun üzerine çıktı. Kargo gelirlerimiz yüzde 2.5 oranında arttı. 1.7 milyar dolarlık gelir seviyesini yakalamayı başardık. Dünya kargo pazarında yaşanan gelir düşüklüğüne rağmen biz gelirimizi artırarak pazardan ayrıştık diyebilirim. Hava kargo pazarı ticari savaşlarından dolayı yüzde 12.3 oranında küçülme yaşarken, biz ise yüzde 9.2 oranında bir büyümeyi başardık. Artık çift haneli büyüme oranlarını yakalamış oluyoruz.”
 
Hedefimiz ilk üçe girmek

Dünya kargo pazarında Turkish Cargo’nun yedinci sırada olduğunu kaydeden İlker Aycı, “Açıkladığım pazar payını ve sıralamamızı son derece önemli buluyoruz. Bizim hedefimiz önce ilk 5 sonra ilk üçte yer almaktır” dedi.
 
Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

Turkish Cargo’nun büyümesinin Türk sanayicisine ve Türk ihracatçısına verilen bir değerin de yansıması olduğunu söyleyen Aycı, “Rakamlardaki artışların özveri, fedakârlıkla işini iyi yapan, güçlü aidiyat duygusuyla milli bayrak taşıyıcısı olmanın onuru ve sorumluluğu ile hareket eden bir şirket anlayışı ile gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.
 
Payımız daha da artacak

Taşıdığı kargo hacmi, yeni uçuş noktaları ve filosuna eklediği kargo uçakları ile dünyanın en hızlı gelişim gösteren hava kargo taşıyıcısı olan Turkish Cargo’nun, dünyanın 126 ülkesindeki müşterilerine sunduğu hizmetlerini Türk Hava Yolları kalitesi ile sürdürmeye ve dünya hava kargo pazarındaki payını artırmaya devam edeceğini vurgulayan İlker Aycı, iştirakleri ile birlikte yaklaşık 65 bin kişiye istihdam sağlayan Türk Hava Yolları’nın 2019 yılında, geniş uçuş ağı ve kuvvetli tarife yapısı ile küresel bir havayolu olma kimliğini daha da sağlamlaştırdığını dile getirerek, “En son teknolojiye sahip, çevreye duyarlı yeni nesil uçak siparişleriyle 2024 yılında 488 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak olan dünyanın en genç ve modern filoları arasında bulunan filomuz bugün 230’u dar gövde, 97’si geniş gövde ve 20’nin üzerinde kargo uçağı olmak üzere toplam 350 uçaktan oluşmaktadır” dedi.
 
Sosyal hizmette de lider

Global hava kargo markası Turkish Cargo, Çin ana karasında koronavirüs kaynaklı yaşanan olağanüstü durum sebebiyle geçen ay Guangzhou’ya (CAN) insani ve tıbbi yardım malzemesi ile medikal ekipman taşımasıyla Çin yönetimi ile halkının takdirini kazanmıştı. 102 ton kapasiteli Boeing 777F kargo uçağıyla icra edilen charter seferlerde; ilaç, tıbbi sınıf solunum maskesi, tek kullanımlık eldiven ve dezenfeksiyon şişesi başta olmak üzere birçok tıbbi malzeme taşınmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika