spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Türk Yıldızları fetih için ani talimatla uçmuş!

Seçtiklerimiz

Türk Yıldızları’nın internet sitesindeki yıllık gösteri takviminde Fetih Kutlamaları yok. Gösteri ekibinin gönüllüler tarafından açılan Twitter hesabında, 26 Mayıs’a kadar Fetih programında uçacaklarına dair hiçbir duyuru da yapılmamış. Türk Yıldızları Filo Komutanı Yarbay Zeki Koltukoğlu, kutlamalarda uçacakları talimatının son anda Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bildirildi.

 

Filo Komutanı, Türk Yıldızları’nın bugüne dek hiçbir siyasi parti ya da miting için uçmadıklarını, bunun kuruluş amaçlarına da uygun olmadığını ifade etti. Gösteriye katılmak için de bazı prodesürler var. Kurallara göre en az bir ay öncesinden Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na başvuruda bulunmak gerekiyor. Komutanlık uygun görürse, talebi onay için Genelkurmay Başkanlığı’na bildiriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne uçuş izni için başvurulması şart.
 
Ayrıca gösteri uçuşunun yapılacağı bölgede belirtilen zaman dilimleri arasında her türlü uçuş yasaklanıyor. Fetih günü Atatürk Havalimanı’nda hava trafiğinin altüst olmasının ve binlerce yolcunun mağduriyetinin de nedeni de bu…
 
Yarbay Zeki Koltukoğlu, Fetih Günü uçuşları için her zamanki programı kullandıklarını belirtti. Uçuş sırasında Atatürk, vatanın bütünlüğü ve bayrak, anlatıcı tarafından izleyenlere aktarılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika