spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türk NASA’sı için hazırlıklar tamam

Seçtiklerimiz

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulması yönünde ciddi bir irade olduğuna dikkati çekti. Başbakan Binali Yıldırım’ın da bakanlığı döneminde eylem planında yer almasını sağladığı konunun, 65. Hükümet’in eylem planında da bulunduğunu vurgulayan Arslan, Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulması görevinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na verildiğini anımsattı. Arslan, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce çalışmaların tamamlandığını dile getirdi.
 
KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ
 
Uzay konusunda uluslararası iş birliklerine de çok önem verdiklerine dikkati çeken Arslan, Bakanlığının koordine ettiği bir heyetle mayıs ayı içinde Alman Uzay Ajansı ile iş birliğini geliştirme yönünde görüşmeler yapıldığını, Japon Uzay ve Havacılık Ajansı ile de çok yararlı iş birliği programlarını geliştirdiklerini söyledi. Bakan Arslan, bu kapsamda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ortak deneyler yapılması hususunda iş birliği protokolünün 8 Eylül’de imzalandığını anımsattı.
 
Ar-Ge desteği aynen devam
 
Bakan Arslan, bakanlığı bünyesinde havacılık ve uzay teknolojileri ve elektronik haberleşme alanlarında Ar-Ge destek sürecini başlattıklarını ve yıl sonuna kadar değerlendirmeleri tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Ar-Ge destek uygulamasıyla havacılık ve uzay teknolojileri konusunda çok önemli atılımlara imza atacağız. Uzay teknolojilerinde büyük atılım başlatacak çalışmalar için destek sürecini başlatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika