spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türk Hava Yolları’ndan Mısır’a Yeni Seferler

Seçtiklerimiz

Turizm Bakanı Hişam Zazu, Türk gazetecilerden oluşan heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, yeni seferlerin Ekim ayında başlayacağını belirtti.

    

Bakan, seferlerin amacının Türk vatandaşlarını Mısır’ı ziyaret etmeye teşvik etmek olduğunu belirterek, 2012 Ocak-Haziran döneminde Mısır’a gelen Türk turist sayısında 2011 yılının aynı dönemine oranla yüzde 26 artış olduğuna işaret etti.

   

Doğu Asya ve Almanya’dan gelecek turistler için Mısır’ı bir cazibe merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Zazu, ”Bu planımızı Türk Hava Yolları’yla birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye bu ülkelere seferler düzenliyor. Bu ülkelerin vatandaşları önce İstanbul’a oradan da Şarm eş-Şeyh ya da Hurgada’ya inecekler” şeklinde konuştu.

  

Mısır’da devrim sürecinde turist sayısında düşüş yaşandığına değinen Bakan, yeni turizm stratejisi çerçevesinde 2017 yılında Mısır’ı ziyaret edecek turist sayısını 25 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

    

Zazu, Mısır’da güvenlikle ilgili yaşanan sorunlar konusunda ise turistlerin her zaman emniyette olduklarını ve hükümetin bu konuda ciddi adımlar attığı güvencesini verdi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika