spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Türk Hava Yolları’na Gazipaşa-Alanya tepkisi

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları, 4 Haziran’da iç hat uçuşlarına başlıyor. Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay gibi illere haftanın her günü uçacak olan THY’nin, Bodrum ve Dalaman’a ise günde 3’er uçuş yapacağı belirtiliyor.
 
Öte taraftan, THY’nin Gazipaşa-Alanya Havalimanı programında haftada sadece 4 uçuş bulunması Alanyalı turizmcilerin tepkisini çekti.
 
”Akıl tutulması”
 
Yeni Alanya’ya konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yadımcısı Mehmet Dahaoğlu, ‘’THY’nin yanlışlık yaptığını düşünüyorum. Bu kabul edilemez…

Konunun tekrar değerlendirilmesi gerekir. İç pazar bekletimiz çok büyük olmasa da, belli bir hareket bekliyoruz. Her gün uçuş konulan illerimize bakınca, bir akıl tutulması olduğunu düşünüyorum.THY yetkililerinin bu yanlıştan ivedilikle dönmelerini talep ediyoruz.’’ diye konuştu.

 
”Yolcu talebi değişikliği zorunlu hale getirecek”
 
Alanya Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu ise, gelecek günlerde THY’nin Alanya planlamasına değişiklik olmasını beklediklerini söyledi. Oluşan yolcu talebinin bunu zorunlu hale getireceğini kaydeden Topçu, ‘’Özellikle iç turizm hareketinin artacağını düşündüğümüz haziran ortasından sonra, Alanya’nın doğu kısmında kalan bölgelerin ihtiyacını karşılayacak seferlerin başlamasını bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
 
”Talebe bağlı olarak uçuşlar artar”
 
THY’nin diğer turistik destinasyonlara daha çok sefer koyarken Alanya’ya haftada sadece 4 uçuş koymasına bir tepki de ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin’den geldi. Cimrin, ‘’THY sayfasını incelediğimizde, İstanbul-Alanya-Gazipaşa arasındaki sefer sayısının 22 Haziran’da haftada 2’ye, 23 Haziran’da ise haftada 3’e çıkarıldığını görüyoruz.

Kısa periyotta ise haftada 4 uçuş yapılıyor. Daha sonra talebe bağlı olarak uçuş sayısı arttırılacaktır. Gönül seferlerin en baştan arttırılmasını ister ama 23 Haziran itibariyle haftada 3 seferimiz olacak. Eğer ülkeler izin verirse, dış hatlarla birlikte bu seferler de yoğunlaşacaktır. Çünkü aktarmalı olarak gelen çok sayıda yolcumuz da var.’’ dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika