spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türk Hava Kurumu Yok Ediliyor

Seçtiklerimiz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası ve Cumhuriyetimizin en eski kuruluşlarından birisi olan Türk Hava Kurumu’nun, Genel Başkan Kürşat Atılgan döneminde hiç olmadığı kadar kontrolsüzce malvarlığı satışına maruz kaldığı iddia edildi. Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de Artvin, Burdur, Konya, Ankara, Isparta, Kastamonu ve Mersin olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesindeki yardımsever vatandaşlarca bağışlanan gayrimenkuller satışa çıkartıldı.

 

Özellikle Kürşat Atılgan’ın Genel Başkanlığı döneminde Türk Hava Kurumu birçok gayrimenkulünü yitirdi, gerçekleştirilmesi gereken ödemeler takibe girdi, icra süreçleri ile karşı karşıya gelindi.

Buna karşın bu dönemde herhangi bir yenilikçi proje geliştirilmediği gibi yurdun dört bir yanındaki şubelerde çeşitli gerekçelerle kapatıldı. Bu duruma şube başkanları isyan ediyor, elimizden birşey gelmiyor sesimizi duyuramıyoruz diyorlar. Akabinde havacılığa gönül veren birçok kesimi de derinden üzüyor.

 

NOT: Bağışlanan gayrimenkullerizin satışana mani olmak isteyen duyarlı vatandaşlarımızın derhal Avukatları ile görüşüp satış durdurma talebini THK’na bildirmeleri gerekmektedir. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika