spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Türk Hava Kurumu Hakettiği Yerlere Gelecek

Seçtiklerimiz

Aziz Türk milletinin bağışları ve katkılarıyla 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu (THK), hakettiği yerlere gelmek için gün sayıyor. THK ile dirsek teması halinde olan tüm kurum ve kuruluşların desteğini almak ve duyarlı tüm devlet mercilerinin müşterek Genel Başkan adayı olmak için yola çıkan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Genel Sekreteri Dr.Öğr.Üyesi Erdal DURSUN, arkasındaki kendisini destekleyen kitleyi her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor. 

 

THK’ya gönül veren ve uzun yıllar bu doğrultuda özveriyle gayret sarf eden THK mensupları, DURSUN etrafında kenetlenmeye hazırlanıyor. THK’nın Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak adayın çağın gereklerine uygun bilimsel yöntem ve doğru stratejileri uygulamadığı takdirde sonuçlarının Kurum için ağır olacağını vurgulayan yetkililer, bu alanda üstün gayret ve özveriyle çalışacaklarına inandıkları DURSUN’u destekleme kararı aldılar.

 

Kontrolsüz büyüme, faaliyet zararları, sürdürülebilirliğin sağlanamaması, istihdam dengesizliği gibi konularda özgün çözüm modelleri dizayn eden Dr.Öğr.Üyesi Erdal DURSUN; Kurumun öncelikle kanayan yaralarının sarılacağını, sonrasında ise prestij ve marka değerinin kendisine yaraşır seviyeye ulaştırılacağını vurguladı.

Bölgesel, ulusal ve uluslararası aktörlerden çok çeşitli katkı ve fayda sağlanacağını belirten DURSUN, Kurumun hâlihazırda sahip olduklarının esasen başarılı bir mali grafik izlemesi için yeterli durumda olduğunu ancak bunu sağlayacak mali disiplin ve verimlilik planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

DURSUN ayrıca; korkutma, dayatma ve baskılardan uzak, Türkiye genelinde mali ve idari yönden güçlü şube yapılanmasına gidileceğini, şube gelirlerine formal bir yapı kazandırılarak şubelere maddi hareket alanı ve kabiliyeti kazandırılacağını, yerel aktörlerle daha etkin bir işbirliği ortamı tesis edileceğini müjdeledi. Özellikle şubelerin, THK’nın kaderini belirleyen stratejik hamle ve kararlarda öncelikle görüşüne başvurulacak mercilere dönüştürüleceği bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika