spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Türk Hamamlı Özel Jet

Seçtiklerimiz

350 ve 425 yolcu kapasitesine sahip olan, yakıt tasarruflu uzun mesafe uçuşları yapan jet, kişisel veya kurumsal kullanım için yapılandırıldığında çarpıcı bir tuval sunuyor. Boeing Business Jets, şirketin en büyük ve en uzun menzilli çift motorlu düzleminin VIP versiyonu için iç tasarımlarını üç ayrı konsept olarak Pazartesi günü yayınladı. 

 
Yüzlerce yolcu için ayrılan koltuklar, gösterişli salonlar, oyun alanı ve sinema salonu ve İsviçreli iç tasarımcıların tasarlamış olduğu Shaheen olarak adlandırılan Ortadoğu temalı Türk hamamının da bulunduğu jet, ilk kez Dubai’de Orta Doğu Business Havacılık Derneği Fuarında sergilendi. 
 
BBJ 777-8 için liste fiyatı 442,8 milyon dolar, BBJ 777-9 ise 453,6 milyon dolar. The airliner versiyonları sırasıyla 360.5 milyon dolar ve 388,7 milyon dolar. 
 
 Boeing çok sayıda iş jeti satmıyor. Sadece 13 777 ve 12 787’ler dahil olmak üzere 1996’dan beri 47 tane satılmıştır. BBJ yöneticilerinin söylediğine göre, alıcılar devlet yöneticileri ve çoğunlukla büyük heyetlerin uçuşlarını sağlayan özel şirketler.
Boeing’in VIP versiyonları için daha büyük bir pazar var. 737 en çok satan modeli. Alıcıların yaklaşık yarısı özel mülkiyet sahibi.

BBJ’nin kâr marjları oldukça yüksektir, çünkü tek bir uçak satın alan müşteriler havayollarının aldıkları toplu indirimler konusunda pazarlık yapamayacak ve en üst düzey aviyoniklere ve diğer seçeneklere yönelme eğiliminde olacaklardır.

Ayrıca Teal Group’la çalışan bir havacılık analisti olan Richard Aboulafia, bir devlet başkanının bir uçak ile ihtiyacını karşılamanın askeri satışlara da yardımcı olabileceğini belirterek, devlet kontrolündeki havayolu şirketlerine satış yaptığını söyledi.

Orta Doğu, toplam siparişlerinin %29’unu ve geniş gövdeli uçak siparişlerinin %52’sini elinde bulunduran BBJ’nin en büyük pazarıdır. Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Dubai ve Abu Dabi’nin petrol zengini yöneticileri için bir dizi 747 satın alındı. 2007 yılında, milyarder Suudi Prens Alwaleed bin Talal dünyanın en büyük yolcu uçağı için bir Airbus A380 superjumbo siparişi verdi.

 
İş jeti piyasası yükseliyor ve BBJ yöneticileri, Boeing’in en küçük jeti olan 737 MAX’ın VIP versiyonunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyor.

Jetcraft danışmanlığı, küresel çaplı geniş kabinli iş filosunun, önümüzdeki on yıl içinde %68 oranında artacağını ve 6,564 uçağa çıkaracağını öngörüyor.Boeing, BBJ MAX için 21 sipariş aldı. İç tasarımı ile milyarderlerin ve devlet başkanlarının başını döndürecek gibi görünüyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika