spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türk F-16’larına Suriye’den ‘füze’ tacizi

Seçtiklerimiz

Genelkurmay Başkanlığı’nın günlük faaliyetlerine ilişkin açıklamasına göre, dört adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevleri, dört adet harp gemisi ile millî görevler, bir uçak ile Karadeniz Uyumu Harekâtı görevi icra edildi.

KKTC’nin Kuruluş Yıldönümü törenleri kapsamında bir fırkateyn, bir hücumbot ve bir denizaltı Gazimagosa ve Girne Limanlarında halkın ziyaretine açılırken gazi ve şehit yakınlarına anılan gemilerde öğlen yemeği ikram edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu 15 Kasım 2013 günü Erdek/Balıkesir ve Gölcük/Kocaeli bölgelerindeki birliklerde denetlemelerde bulundu.

 -HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI FAALİYETLERİ-

 Genel Kurmay Başkanlığı, 8 adet F-16 ve 4 adet F-4 ile Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiğini bildirdi. Genelkurmay’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı faaliyetlerine ilişkin açıklamasına göre, KKTC’nin kuruluş yıldönümü törenleri kapsamında 2 adet F-16 ile (SOLOTÜRK) Girne ve Lefkoşa’da gösteri uçuşu icra edildi.

İncirlik meydanından kalkan ve 2 adet F-16 uçağına, Hatay üzerinde, Suriye’de konuşlu bir SA-2 füze sistemi tarafından, saat 08.40’da, 10 saniye süre ile, Merzifon meydanından kalkan 1 adet F-16 uçağına, Hatay üzerinde, Suriye’de konuşlu 1 SA-2 füze sistemi tarafından, saat 12.51’de, 10 saniye süre ile, Merzifon meydanından kalkan 2 adet F-16 uçağına, Dörtyol/Hatay üzerinde, Suriye’de konuşlu 1 SA-2 füze sistemi tarafından, saat 16.10’da, 10 saniye olmak üzere toplam 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle üç kez tacizde bulunuldu.

Ayrıca İncirlik’ten saat 08.29’da kalkış yaparak, Gaziantep-Hatay-Şanlıurfa bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan iki adet F-16 uçağı, İtalya’ya ait tipi T/E 1 hava aracının Kırpaşa Yarımadası doğusunda KKTC hava sahasını üç kez ihlal etmesi üzerine, Karpaz Burnu/KKTC doğusuna yönlendirilmiş ve söz konusu İtalya’ya ait hava aracına saat 11.08’de önleme yapıldı.

Öteyandan Merzifon’dan saat 11.52’de kalkış yaparak, Gaziantep bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı da Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, ancak söz konusu hava aracı sınıra 1.4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. İki adet F-16 uçağı, hava devriye görevini saat 16.55’te tamamlayarak Merzifon üssüne geri döndü.

 -SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI FAALİYETLERİ-

 Genel Kurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın faaliyetlerine ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, 1 adet bot ile Ege Denizi’nde, 2 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunun kontrolü amacıyla İskenderun Körfezi açıklarında karakol görevleri icra edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika