spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Turizmciler: Çeşme’ye Havalimanı Şart

Seçtiklerimiz

Yaz turizminin önde gelen merkezlerinden Çeşme, Alaçatı’ya yapılacak havalimanıyla 12 ay turist ağırlamayı hedefliyor.
 
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan havalimanı sayesinde ilçeye kışın bile turist geldiğine işaret eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Çeşme’nin, Bodrum’dan kış turizmi anlamında daha avantajlı olduğunu ve projeyle sezonu 3 aya değil, 1 yıla yaymak istediklerini aktardı.
 
İşler, Çeşme’nin en kıymetli tarafının doğası olduğunun altını çizerek, turizmci olarak doğayı pazarladıklarını ve gelir elde ettiklerini ifade etti. Havalimanı projesi sonrası yatırımların artacağını tahmin ettiklerini belirten İşler, doğanın korunması adına Çeşme’nin özel bir bölge olarak ele alınması ve ilçeye özel stratejik plan yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de Çeşme’nin karşısında bulunan Sakız Adası’nda havalimanı olduğunu anımsatarak, Çeşme’ye de böyle bir projenin gerekli olduğunu söyledi. Günden güne ilerleyen turizmde Adnan Menderes Havalimanı’na alternatif olabilecek, özellikle charter uçuşların ve özel uçakların inebileceği havalimanının ilçe için önemine değinen Öncel, "Çeşme’yi dünya markası yapacaksak havalimanı olmazsa olmaz." ifadelerini kullandı.
 
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi 20 Nisan’da gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika