spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Turizm Haftası

Seçtiklerimiz

Muğla Valisi Çiçek: -"Her zaman söylüyorum, Muğla huzurlu ve güvenli bir bölge. Huzursuzluğun yaşanmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Turizm sezonunu güvenli geçirmek için gerekli önlemlerimizi aldık."
 
Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın huzurlu ve güvenli bir bölge olduğunu, huzursuzluğun yaşanmaması için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.
 
Çiçek, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Bodrum ilçesinde turizmciler ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bodrum İskele Meydanı’nda otelcilerin ve bazı derneklerin kurduğu stantları gezen Çiçek, vatandaşlarla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Daha sonra Bodrum Kalesi içindeki resim sergisinin açılışını gerçekleştiren Vali Çiçek, başarılı öğrencilere de ödül verdi.
 
Açılışın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çiçek, Muğla ve ilçelerinde turizm konularında geçmiş yıllara göre bir miktar düşüşün olduğunu ancak yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla bu düşüşün aşılabileceğini söyledi.
 
Hükümetin turizmle ilgili güzel teşvikler verdiğine dikkati çeken Çiçek, "Başbakanımız ile Kültür ve Turizm Bakanımız güzel teşvikler açıkladı. Turizmcilere özel destekler yapıldı ve yapılıyor." dedi.
 
Uçaklara verilecek 6 bin dolarlık yakıt desteğinin de uzatıldığına işaret eden Çiçek, bu teşvikin turizmcilerin sıkıntısını büyük ölçüde aşacağına vurgu yaptı.
 
Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı, turizmde 9 ay kesintisiz çalışan personelin 3 aylık sigorta primlerinin İŞKUR tarafından ödenmesi haberinin de esnafın ve turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.
 
– "Muğla huzurlu ve güvenli bir bölge"
 
Muğla’nın huzurlu ve güvenli bir yer olduğuna dikkati çeken Çiçek, şöyle konuştu:
 
"Her zaman söylüyorum, Muğla huzurlu ve güvenli bir bölge. Huzursuzluğun yaşanmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Turizm sezonunu güvenli geçirmek için gerekli önlemlerimizi aldık. Muğla’mızın bütün ilçelerinde güvenlik konusunda hiçbir açığımız olmayacak şekilde gerekli tedbirler alındı. Vatandaşlarımız bilgi kirliliklerine inanmasın."
 
– "Hanutçuluğu sıfıra düşüreceğiz"
 
Vali Çiçek, vatandaşları ve turistleri rahatsız eden hanutçularla ilgili de gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.
 
İşletmelerin hizmette en iyisini yapması gerektiğini ifade eden Çiçek, "Hanutçuluğu sıfıra düşüreceğiz. İşletmeler kalitesiyle, hizmetiyle tanınacak. Memnuniyet yaratıcı bir hizmetin kalitesini görmek istiyorum." diye konuştu.
 
Alternatif turizm konusunda da çalışmaların yapıldığına işaret eden Çiçek, "Spor, sağlık, kültür, tarih ve eko-turizm gibi aklınıza gelen hangi turizm alanı varsa, Muğla’da bununla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını yürütüyor. Bu yıl Muğla’daki iki havalimanımızda da yine hareketlilik yaşanacak." dedi.
 
Vali Çiçek, bir gazetenin sorduğu, Milas ilçesine mülteci kampı kurulacak mı? sorusunu ise bölgede herhangi bir kamp çalışmasının gündemde olmadığını ve yapılmayacağını söyleyerek yanıtladı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika