spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Turistler Fethiye rezervasyonlarını iptal ediyor

Seçtiklerimiz

FETAB Yönetim kurulu üyesi ve Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, 16-19 Şubat tarihleri arasında yapılan Milano BIT Turizm Fuarı’nda Fethiye standına yoğun ilgi olmasına karşın hava ulaşımında yaşanan sorunların önplana çıktığını anlattı.

İtalya’dan Fethiye ve çevresine yoğun talep olmasına rağmen turistlerin direk uçak seferleri yapılan Kuşadası ve Antalya’yı tercih ettiklerine dikkat çeken Doğan, yaşanan bu eksikliğin beraberinde rezervasyon iptallerini getirdiğini açıkladı.

Ulaşım sorunları nedeniyle kaybedilen birçok turistin tatil için başka ülkeleri tercih ettiğini hatırlatan Doğan, "İtalya’da Fethiye’ye yönelik büyük bir turizm potansiyeli bulunmasına karşın bu fırsatı kullanamıyoruz. Fuarda standı gezip Fethiye ile ilgili bilgi alan tüm İtalyanlar ulaşım sorununa dikkat çekiyor. İtalya’dan Dalaman Havaalanı’na sadece Temmuz ayında direk hava uçuşları var.

Bu seferlerle ülkemize gelen turistler tur kapsamına alınmış ve konaklama güzergahı önceden belirlenmiş olarak ilçemizde tatil yapıyor. Oysa bu uçuşlar 6 aylık turizm sezonuna yayılabilirse Fethiye bu ülkeden büyük kafileleri ağırlayabilir. Bu kadar büyük bir potansiyel göz ardı edilemeyeceği için kurumlar bazında bu konuyu ele alıp gerekli çalışmaların bir an önce yapılması için çalışıyoruz." dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika