spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tunus’ta Havaalanı Çalışanları Greve Gidiyor

Seçtiklerimiz

Havaalanı İşçileri Sendikası Başkanı Ramadan, havaalanı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin karşılanmaması durumda 1 ve 2 Ağustos’ta greve çıkacaklarını açıkladı.
 
Tunus, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı anlaşma gereği bir kemer sıkma programının kıskacında. Hükümet yetkilileri, IMF’nin düzenlenmesini istediği "şişirilmiş kamu hizmetlerinde" sendikaların ücret artışı taleplerini reddediyor.
 
Havaalanı İşçileri Sendikası Başkanı Mansif bin Ramadan, "Hükümetin önceki anlaşmaları dikkate almamasını protesto etmek için 1 ve 2 Ağustos’ta greve gitmeye karar verdik" dedi.
 
Ramadan, sendikanın, hükümetin çalışma koşullarını iyileştirmesini ve devlet tarafından işletilen Tunisair ve sivil havacılık kurumuna ait diğer havayolu şirketlerinin işçilerin ödenmemiş ücretlerini ödemesini talep ettiğini söyledi.
 
Tunus, 2011’de patlak veren "Arap Baharı" isyanlarının yaşandığı ülkeler arasında tek demokratik başarı örneği olarak övgü aldı. Ancak birbirini takip eden hükümetler, mali açığı kapatmada ve ekonomik büyümeyi sağlamada başarısız oldular.
 
2016 yılında kabul edilen IMF programı yaklaşık 2,8 milyar dolar değerinde. Havaalanı grevi, 2015’te 2 İslamcı militan tarafından düzenlenen ve onlarca yabancı turistin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıdan beri iyileştirilmeye çalışılan turizm sektörünü vuracak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika