spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

TSK yeni aldığı uçan kaleleri tanıttı

Seçtiklerimiz

Tsk yeni envanterine giren uçan kale olarak bilinen CH47F Chinook helikopterlerini tanıttı. Çift motoru ve 2 rotoru olan 8 tona kadar yük taşıyabilen helikopterler yakında önemli görevler icra edecek. Yeni alınan helikopter için basına tanıtım turu düzenlendi. 
 
Kara Pilot Yüzbaşı Levent Polat yaptığı açıklamada Yük helikopterleri tedarik projesi kapsamında bu helikopterlerin alındığı ifade etti. Helikopterlerde 2 adet 4.800 beygir gücünde motor bulunurken 315 km sürat yapabiliyor. Yakıtı fulkende 2 saat 15 dakika havada kalabilen bir helikopter.  Otomotik pilot sayesinde helikopter sıfır görüşün olduğu zamanlarda bile en güvenli uçuşu sağlıyor. 
 
Helikopter koltuk olarak ise 33 askeri ve sedye ile binilmesi halinde 24 yaralıyı taşıyor. Ayrıca kanca ile helikopter 8 ton yük kaldırabiliyor. Helikopter adeta süpermen görevinde. Her türlü bölgeye gidebiliyor, yüksek tonajı taşıyabiliyor, doğal afet durumlarında bölgeye giderek çok kişiyi kurtarabiliyor.Kara pilot yaptığı açıklamada görevlerimiz nedeniyle nerdeyse hiç bir zaman düzgün bir piste inmediklerini aktardı genelde çok zor tepelere tek tekerlekle iniş sağlanılan yerlere indiklerini anlatan yüzbaşı tek birlik ekip çalışması ile bunu başardıklarını söyledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika