spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Travel Turkey artık İzmir’in değil Türkiye’nin fuarı oldu

Seçtiklerimiz

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Travel Turkey Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada Travel Turkey’nin artık İzmir’in ve Ege’nin değil Türkiye’nin fuarı olduğunu söyledi.

130 katılımcı ile başlayan fuarın geçtiğimiz yıl 638 katılımcıya ulaştığı bilgisini veren Ulusoy şunları kaydetti:

İZMİR’İN FUARLARA VE DİĞER ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR

"Türkiye geçen yıl 31 milyon 426 bin kişiyi ağırlamış, 25 milyar dövize aşkın bir döviz elde etmiştir. Ülkemizin dışında gelişen olaylara rağmen Türkiye bu yıl eksiye düşmemiştir. Bugün İzmir Fuarımızı açarken şunu düşünüyorum: 284 gemi gelmiş, 504 bin misafiri kruvaziyer turizmi ile ağırlamışız. Demek ki İzmir’in fuarlara ve diğer etkinliklere ihtiyacı var."

EFES MÜZESİ’NİN YENİLENMESİNE DESTEK ÇAĞRISI

Efes Müzesi’nin yenilenmesine destek vereceğine inandığını da belirten Başkan Ulusoy, "Sayın bakanım, inanıyorum ki İzmir’de bir kent müzesinin açılışına yön verecek ve Efes Müzesi’nin yenilenmesine de destek vereceksiniz" dedi.

Ege’nin en büyük yatırımı olarak değerlendirdiği Efes Kuşadası Kongre Merkezi’nin tamamlandığını da belirten Ulusoy, projenin maddi imkansızlıklara rağmen bitirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"TRAVEL TURKEY FUARI’NI İZMİR’E EMANET EDİN"

İstanbul’un bir kongre kenti olduğunu da hatırlatan Ulusoy, "İstanbul 32’inci sıradan 6’ıncı sıraya yükselmiş. Aynı anda 35 bin kişiye kongre yapılabilen bir İstanbul kenti. İzmir’de böyle bir olay yoktu. Efes Kuşadası Kongre Merkezi’ni Kuşadası’nda uzun uğraşlardan ve maddi imkansızlıklara rağmen bitirdik. Bu konudaki desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu yıl son görev yılı olduğunu da kaydeden Başaran Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benden sonra gelecek arkadaşımın masasına bırakacağım ilk not ‘Travel Turkey Fuarı’na sahip çık. Bu fuarı ayrıca İzmir halkına emanat ediyorum."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika