spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Trabzonlu havacılar, Gürcistan semalarında uçtu

Seçtiklerimiz

Tiflis’te Viladikafkas’taki Güney Kafkas dağlarının 3 bin 200 metre yüksekliğindeki zirvesine çıkan 8 kişilik TRAHAVSK ekibi, 24 üniversite öğrencisiyle, yamaç paraşütleriyle ikişer kişilik ekipler halinde uçuşlar düzenledi.
 
Güney Kafkas dağlarının zirvedeki Gudauri kayak Tesisleri ile Rustavi kentinin semalarında uçuşlar gerçekleştirdiklerini belirten TRAHAVSK ekibinin uzman eğitmeni Mustafa Aydın, “Yaklaşık 1 ay kadar önce Uluslararası Karadeniz Üniversitesi’nin (IBSU)’nin Genel sekreteri Resul Dikmen, kulübümüzü ziyaret etmişti. Yaptığımız görüşmede faaliyetlerimizi anlattık. Kendilerinin de havacılık kulübünün olduğunu belirten Dikmen, kulübümüzü Gürcistan’a davet etti. Yaptığımız 3 günlük etkinlikte hem Gudauri kayak Tesisleri’nde hem de Rustavi kentinin semalarında olmak üzere 2 ayrı uçuş gerçekleştirdik. Gürcistan halkı ile üniversite öğrencilerini havacılık sporu ile tanıştırma fırsatı bulduk. İki kişilik tandem uçuşları gerçekleştirdik. Biz TRAHAVSK olarak ilk yurtdışı etkinliğimizi yaparken, IBSU üniversitesi havacılık kulübü de yabancı ülke sporcularıyla ilk havacılık faaliyetini yapmış oldu.” dedi. 
 
TRAHAVSK eğitmeni Mustafa Aydın, ilerleyen dönemde kulüp olarak yamaç paraşütü uçuşları ile ilgili IBSU Üniversitesi’nde eğitim vereceklerini, böylece Gürcistan’da hava sporlarının gelişmesine katkıda bulunacaklarını söyledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika