spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Toroslar’ın doğal zenginliği turizme kazandırılıyor

Seçtiklerimiz

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Toroslar’daki ekolojik güzellik ile tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Toroslar’ın doğal güzelliğinin Antalya’ya deniz, kum ve güneş turizmi için gelen turistlerin doğa ile baş başa kalma yeri olacağını belirten Arıcı, Antalya’nın Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçesi ile Ormana beldesinin doğal güzelliğini tanıtmak için çalışma başlattıklarını kaydetti. Toroslar’daki doğal Yörük hayatının turizme kazandırılmasına yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Arıcı, bu bağlamda Akseki’de botanik, Gündoğmuş’ta eko ve yayla ile İbradı ve Ormana beldesinde tarihi düşmeli asırlık taş evleri kültür turizmine kazandıracaklarını söyledi.

Arıcı, ülke ve Antalya’ya daha fazla sayıda turist gelmesi ve tarihi ve kültürel değerleri yakından tanımaları için bu sene tanıtımlarda Xanthos, Myra, Termessos, Olimpos, Letoon, Perge, Aspendos Antik Tiyatro, Side antik kent, Apollon Tapınağı ile Manavgat’ın Altınkaya köyünde bulunan Selge antik kent ile Bucakşıhlar köyü sınırları içinde bulunan Seleukeia antik kenti ön planda tutacaklarını kaydetti. Arıcı, "Toroslar’ın doğal güzelliğini turizme kazandırmak için çalışmalarımız aralıksız yapıyoruz. Antalya’nın her ilçesinin turizme kazandırılmayı bekleyen doğal güzellikleri var.

Bunlardan biri de denizden bin 250 metre yükseklikte bulunan ve doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri büyüleyen Selge antik kent ile turizm şehrine çok yakın olan Seleukeia antik kent. Doğal güzellikler ve tarih, kültür ve arkeolojik varlıklar turizmi birbirine bağlayan sımsıkı halka. Seleuekia antik kenti gören bir turist 40 kilometre ötesinde Altınbeşik Mağarası’nı da görmek istiyor. İbradı ve Ormana’nın asırlık taş evleri Toroslar’ın doğal güzelliğini yansıtan en güzel mimari eserleri. " sözlerini kaydetti.

Toroslar’daki turizmin canlandırılmasıyla bölgede göçün de önüne geçileceğini belirten Arıcı, tarih, kültür ve arkeoloji turizmi tutkunu Uzakdoğulu turistleri bölgeye çekmek için Çin, Japonya ve Güney Kore’de tanıtımlar yaptıklarını kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika