spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Tomsk’den ilk uçak Antalya’ya uçtu

Seçtiklerimiz

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Tomsk Kent Havaalanı’nın ilk yurtdışı uçak seferi Antalya’ya yapıldı. Havaalanı yetkilileri, Türkiye’nin yanısıra İspanya, Tayland, Vietnam ve Mısır’a da seferlerin başlatacaklarını duyurdu.

Tomsk Havaalanı’ndan yapılan açıklamada, Nordwind Airlines havayolu şirketine ait uçağın 221 yolcuyla Antalya’ya uçarak ilk yurtdışı seferini yaptığını duyurdu.

Tomsk Havaalanı’nın 2010 yılında uluslar arası havaalanı statüsünü almasına rağmen, 3 yıl içinde yurtdışı seferleri yapılamamıştı. 2011-12 yılları arasında bölgede geniş çaplı restorasyon ve tamirat işleri yapılarak havaalanı büyütüldü. Nisan ayında havaalanında gümrük bölümü de açıldı.

Havaalanı yetkilileri, Antalya’ya seferlerinin ayda 2 kere yapılacağını duyururken, talebe göre sefer sayısının artırılacağını da kaydetti.

Sitemizde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na uygun olarak yayın yapılmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve tüm içerikler ancak ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika