spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Tokyo havaalanı sürücüsüz otobüsleri test ediyor

Seçtiklerimiz

Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları için hazırlıklara tüm hızıyla devam eden Japonya, gelen misafirler için sürücüsüz otobüsler üzerinde çalışıyor. Tokyo’daki Haneda Havaalanı’nda test edilen bu sürücüsüz otobüsler, gelen ziyaretçileri havaalanından feribotlara ve diğer ulaşım araçlarına taşıyacak.

TEST SÜRÜŞLERİ YAPILDI


6 Japon firması ve ana taşıyıcı firma olan ‘ANA’, geçtiğimiz günlerde kendi kendini sürebilen bir otobüs ile 10 gün süren test sürüşleri gerçekleştirdi.

Gerçekleşen test sürüşlerinde güvenlik açısından ön koltukta bir şoför bulunduruldu. ANA proje şefi Tadakatsu Yamaguchi, "Tokyo 2020 Olimpiyatları’na gelen misafirlere, sürücüsüz otobüsleri sunmayı umut ediyoruz." diye konuştu.

JAPONYA KENDİ TEKNOLOJİSİNİ SERGİLEMEK İSTİYOR


Test edilen sürücüsüz otobüsler, GPS verilerini ve yoldaki manyetik işaretleri kullanarak, saatte 30 kilometrelik bir hıza ulaşıyor. Ayrıca bu otobüsler aynı anda 10 kişi taşıma kapasitesine sahip.

Proje yetkilileri, bu sistemin kaç paraya mâl olacağı hakkında ise bir bilgi vermedi.Japonya, 2020 Tokyo Olimpiyatlarını bir fırsat bilerek, ülkedeki en ileri teknolojiyi bütün dünyaya sergilemek isterken, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika