spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TNT Ekspres’in Sponsoru Olduğu Sergi Diyarbakır’da

Seçtiklerimiz

İnsana ve topluma yatırım yapan TNT Ekspres, haberi ve yaşamı aynı karede buluşturan dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmasına desteğini sürdürmeye devam ediyor. TNT Ekspres’in 2003 yılından beri taşıma sponsoru olduğu World Press Photo 11 (Dünya Basın Fotoğrafları 2011 Sergisi) İstanbul ve Ankara’dan sonra 16 Şubat’ta Diyarbakır’da izleyicilerle buluşuyor.

Dünyanın en çok ilgi çeken ve izlenen sergisi World Press Photo sergisinin 2011 edisyonu, TNT Ekspres’in katkılarıyla Diyarbakır’a konuk oluyor. TNT Ekspres Türkiye’nin taşıma desteği, Hollanda Büyükelçiliği’nin katkıları ve Geniş Açı Proje Ofisi’nin koordinasyonuyla Türkiye’ye gelen ve dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi sayılabilecek fotoğrafların yer aldığı World Press Photo Sergisi, 16 Şubat’tan 1 Mart’a kadar fotoğraf tutkunları tarafından Diyarbakır’da ücretsiz olarak gezilebilecek.  

2011 yılı boyunca gezici sergi ile meraklılarına unutulmaz bir deneyim yaşatan World Press Photo’nun sıradaki durağında; doğa, spor, portre, genel haberler, spot haberler, güncel meseleler, günlük yaşam, sanat ve eğlence kategorilerindeki ödüllü fotoğraflar Diyarbakırlılar ile buluşacak. Her yıl dünyanın dört bir yanından foto muhabirlerinin başvurduğu yarışmadaki etkileyici fotoğraflar, 19 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 9 farklı kategoride değerlendiriliyor. 2011 yılındaki yarışmaya 125 ülkeden 5691 fotoğrafçı, 108.059 fotoğraf ile katıldı.

Herkesin merakla beklediği ve 55’inci kez gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde Amsterdam’da düzenlenen törende açıklandı.  Pek çok dalda ödül verilen yarışmada en etkileyici fotoğraflardan biri “yılın basın fotoğrafı” ödülünü alan New York Times muhabiri İspanyol Samuel Aranda’nın çektiği kare oldu. Fotoğrafta, Yemen’in başkenti Sana’da Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e karşı gösterilerde yaralanan oğlunu kollarının arasına alan bir annenin, hastane olarak kullanılan camideki bekleyişi resmedilmiş.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika