spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Ticarete yol açıyoruz

Seçtiklerimiz

 Büyükelçiliğimizin olmadığı ülkelere ilk adımı biz atıyoruz" diye konuştu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, sabah Yazarı Şelale Kadak’ın  İş’te Hayat programına konuk oldu. Hedeflerinin ‘dünyayı birbirine bağlamak’ olduğunu söyleyen Kotil, "Gittiğimiz birçok ülkede ilişkilerimiz yok denecek kadar az. Hatta büyükelçiliğimiz bile yok. Biz ona rağmen adım atıyoruz. Ticarete de katkı sağlıyoruz. Türkiye globalleşecek ve büyüyecekse ilk yürüyen havayolları oluyor. Bu görev de bize düşüyor" dedi.

BİZ AVRUPALIYIZ

Arka arkaya Avrupa’nın en iyisi seçildiklerini anlatan Kotil, "Biz Avrupalı bir taşıyıcıyız. Avrupa’daki en büyük havayolu Almanya ve Fransa’dan sonra Türkler oluyor. En büyük değiliz ama en iyisi olduğumuzu da ispatladık" dedi. Yeni hatlarla ilgili de bilgi veren Kotil, "Koca bir şirketiz. Burada da plan program yapılıyor. Yüzde 100 tutma şansı yok. Bir hattın toparlanması en az 6 ay sürüyor" dedi. Yabancı şirketlerin önce ikramdan tasarruf ettiklerini belirten Kotil, "Biz tam tersi ikramı artırdık. Bu da bizi tercih edilebilir kıldı ve öne çıkardı" diye konuştu.

92 YENİ uçak

THY’nin hızlı büyüdüğünü hatta bu anlamda dünyanın birçok şirketini geride bıraktığını anlatan Kotil, "Göreve geldiğim 2004’ten bugüne baktığımızda, mütevazi bir havayolundan bir dünya devi yarattığımızı görüyorum. Başımızı aldık gidiyoruz" dedi. Kotil, 92 tane uçak siparişinin teslimatlarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Ramazanda Arap turist % 30 artar

Ramazanda Arap turistleri İstanbul’a taşıdıklarını söyleyen Kotil, "Geçen yıla göre Körfez Bölgesi’nden yapılan rezervasyonlar yüzde 30 arttı. Bu artışta kampanyalar etkili oldu" dedi. THY ile ilgili eleştirileri nasıl karşıladığını da anlatan Genel Müdür Temel Kotil, "Günde 100 binden fazla yolcu taşıyoruz. Bütün şikâyetleri değerlendiriyoruz. Yanlışlarımızdan ders alır, düzeltiriz" diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika