spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY’ye ‘dev’ baskı!

Seçtiklerimiz

THY Yönetim Kurulu yaklaşık 4 milyar dolarlık ‘büyük gövdeli uçak’ almaktan vazgeçince Boeing ve Airbus’ın planları bozuldu. Boeing İstanbul Air Show’a 747-8’i getirmekten vazgeçti. Airbus ise “Hangi büyük havayolu A380’siz bir filoyla uçmayı göze alabilir?” diye ilan verdi.

Dünya havacılık sektöründeki daralmanın yanı sıra Atatürk Havalimanı’ndaki yetersiz kapasite nedeniyle toplam 4 milyar dolarlık ‘büyük uçak’ alımını şimdilik rafa kaldıran Türk Hava Yolları, iki devin kıskacı altında. Son yönetim kurulu toplantısında büyük gövdeli uçak alımını erteleme kararı  alan THY’nin bu çıkışı üzerine 6-9 Eylül’de İstanbul’da yapılacak olan İstanbul Air Show’un da gündemi değişti. ABD’nin uçak devi Boeing, 747-8 Intercontinental tipi uçağını Türkiye’ye tanıtım için getirmekten vazgeçti. Daha önce fuara katılacağını duyuran Airbus ise dev uçağı A380 ile fuarda boy gösterecek. Ancak bunun öncesinde gazetelerde ilanlarla boy gösteren Airbus, adeta THY’ye seslendi. İlanda “Hangi büyük havayolu A 380’siz bir filoyla uçmayı göze alabilir?” sloganı ile dünyanın en büyük havayolu şirketi olmayı hedefleyen THY’ye açıktanbir mesaj verildi.

ATATÜRK HAVALİMANI YETERSİZ

Ekonomik koşulların yanı sıra THY’nin şu anda üs olarak kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da büyük gövdeli uçaklar için altyapı yetersizliği bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda büyük gövdeli uçakların bakımı için henüz yeterli büyüklükte hangarlar bulunmazken, bu nedenle yeni uçakların ancak 3. havalimanı için gündeme geleceği belirtiliyor.

‘A380, THY’NİN BÜYÜME HEDEFİNE UYGUN’

Gazetelere “Hangi büyük havayolu A380’siz bir filoyla uçmayı göze alabiir?” ilanı veren Airbus  yetkilileri, “Bu ilan ile THY’ye bir gönderme mi yapılıyor?” sorumuza, ‘çok net bir yanıt’ vermedi. Airbus’ın Avrupa, Asya ve Pasifik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Chris Buckley imzası ile yapılan açıklamada, A380 uçaklarının THY’nin büyüme hedeflerine uyacağının altı çizildi. İstanbul’un gün geçtikçe büyüdüğüne ve havacılıkta da büyük bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Chris Buckley, “Türk Hava Yolları Skytrax tarafından Avrupa’nın en iyi havayolu seçildi ve biz de dünyanın en iyi ve en yeni uçağının onların uzun vadeli büyüme hedeflerine uyacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika