spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY uzman personel alım başvurusu başladı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları A.O. Uzman Adayları alımı yapılacak. THY tarafından yapılan ve başvurularının alınmaya başlandığı duyuruda uzman adayları için genel özellikler arasında öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor ve adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmaması da ön şartlar arasında.
 
Türk Hava Yolları A.O. Uzman Adayları alımı için başvuru yapacak olan erkek adaylar askerliğini tamamlamış olması veya en az 1 yıl tecilli veya askerlikten muaf olması gerekiyor. Başvuru yapabilmek için 1 Ocak 1990 veya sonrasında doğmuş olmak gerekli. Fakat yüksek lisans mezunları için bu tarih 2 yıl daha öne çekilerek 1988  ve sonrasında doğmuş olmak olarak açıklandı.
 
Eğitim seviyesi olarak ise en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği ve Üretim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak gerekiyor.
 
THY’nin özellikle alımlarında yabancı dil çok önemli. İngilizce seviyesinin 01 Eylül 2014 tarihi itibariyle en az aşağıda belirtilen değerlerde olduğunu belgeleyebilmek ya da Türk Hava Yolları (THY) A.O.’nun yapacağı dil sınavında başarılı olmak da gerekiyor. TOEFL(IBT) : 79. IELTS (Academic) : 6,5. YDS : 75.
 
Başvuru nasıl yapılacak? THY’nin yukarıdaki şartlarını taşıyan adaylar, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekiyor. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmiyor.  THY İlanın son başvuru tarihini belirtmezken  yeterli sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır denildi ve adaylara yazılı sınavın ardından başarılılara mülakat yapılacağı belirtildi. Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika