spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY Uçuş Merkezine Şekerci’nin İsmini Verdi

Seçtiklerimiz

Geçen yıl hayatını kaybeden Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Başkanı Kaptan Pilot Sedat Şekerci’nin ismi vefatından kısa bir süre önce hizmete açılan THY Uçuş Eğitim Merkezi’ne verildi.

 

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, 13 Eylül 2017’de açılan merkezin, THY’de 2012’den 2017’ye kadar uçuş eğitim başkanı olarak görev yapan ve Şekerci’nin şirketteki en önemli projelerinden biri olarak görüldüğü belirtildi.Açıklamada, yeni uçuş eğitim merkezi için büyük bir heyecan ve özveri ile çalışan Şekerci’nin, bu merkezin uluslararası havacılıktaki önemini yansıtacak bir slogan belirlenmesi için de çalışanlar arasında bir yarışma başlatmıştı.

Uçuş eğitim başkanlığı çalışanlarının katılabildiği yarışma için çalışanlar slogan önerilerini THY’nin öneri sistemi üzerinden Şekerci’nin beğenisine sunulduğu, yarışmanın ise sonuçlanmadığı kaydedildi.THY’de uzun yıllardır uçuş eğitim başkanlığı görevi yapan Şekerci, 1997 yılında ODTÜ’den mezun olarak, 1998’de THY’nin açtığı pilotaj sınavını kazandı. Pilotaj eğitiminden sonra THY’de çeşitli uçak tiplerinde görev almıştı.

Çalışanlar tarafından sevilen bir isim olan Şekerci, Uçuş Eğitim Merkezi’nin büyümesinde de önemli bir katkıya sahipti. – 2 bin 260 çalışan faydalanabiliyor Atatürk Havalimanı Florya yerleşkesinde 1993 yılından beri uçuş eğitim hizmeti veren THY, yeni uçuş eğitim merkezi yatırımıyla mevcutta 10 adet olan donanımlı uçuş simülatörü sayısını 14’e, 58 olan sınıf sayısını ise 90’a çıkarmış oldu.

Temin aşamasındaki 10 simülatör ile kısa bir sürede 24 tam uçuş simülatörüne ulaşılması hedeflenmektedir. Yeni eğitim merkezi ile bin 520 olan kişi kapasitesinde de yüzde 48’lik bir artış gerçekleşti. Böylece yeni eğitim merkezinde aynı anda 2 bin 260 uçuş personeli eğitim hizmetlerinden faydalanabilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika