spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY, uçuş eğitim akademisi eğitime başladı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın (THY) Aydın Çıldır Havaalanı’nda açtığı "Uçuş Eğitim Akademisi", 63 pilot adayıyla eğitime başladı. THY Uçuş Eğitim Akademisi Müdür Vekili ve Aydın Proje Koordinatörü İbrahim Metin Koçkar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapılan incelemelerin ardından Uçuş Eğitim Akademisi’ni Aydın’da hayata geçirdiklerini, 10 milyon yatırım yaptıklarını bildirdi.
 
Aydınlı iş adamı Şevki Çıldır ve ailesi tarafından 56 yıl önce havaalanı yapılmak üzere bağışlanan 500 dekar arazi, DHMİ Genel Müdürlüğü’ne teslim etdilmiş, bir süre Jandarma Genel Kokutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı üssü olarak kullanılmıştı. DHMİ, 2012’de araziyi, 300 öğrenci kapasiteli uluslararıs uçuş eğitim merkezi yapılması için THY Aydın Çıldır Havalimanı İşletme A.Ş’ye kiralanmış, pist uzatılarak eğitim merkezi inşaatına başlanmıştı.
 
Dünyada pilot eğitimine yılda 3 milyar dolar harcandığını ve en büyük payı ABD ile İngiltere’nin aldığını, Türkiye’den de bu ülkelere öğrenci gittiğini belirten Koçkar, kurulan akademinin ilk etapta Türk pilot adaylarını yetiştireceğini, yakın dönemde yabancı adayları da kabul ederek eğitim pastasından pay almayı hedeflediğini belirtti.
 
Akademinin tam kapasiteye ulaştığında dünya havacılık sektöründe önemli bir yere sahip olacağını ifade eden Koçkar, şöyle konuştu:
 
"Yaptığımız 100 yıllık yatırım. Hedefimiz, burada diğer teknik detayları da çözebilirsek yılda 300 öğrenci yetiştirip, bölge ülkelerinin ihtiyaçlarına da cevap vermek. Bir pilotun adayının THY’ye eğitim masrafı yaklaşık 100 bin avro civarında. Çıldır’da şu an 6 uçakla eğitim veriyoruz, 3 ay içinde uçak sayısı 26’ya ulaşacak. Yeni tesislerin inşatı sürüyor, bu nedenle pilot adaylarını otelde konaklatıyoruz. Adaylarının her türlü ihtiyaçları THY tarafından karşılanıyor. Eğitim süresince adaylarına 2 asgari ücret maaş da ödeniyor"
 
Koçkar, 63 pilot adayının tek motorlu ve çift motorlu uçaklarla eğitime başladığını, yıl sonuna kadar aday sayısının 150’ye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.
 
Akademide, pilot adaylarının yerde 750 saat teknik ve simületör eğitimi ile 200 saat uygulamalı uçuş eğitimi verildiği bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika