spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY uçaklarında FETÖ’ye karşı kokpit önlemi

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) FETÖ terör örgütüyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle 15’i pilot 211 personeli görevden aldıktan sonra dün akşam saatlerinden itibaren FETÖ’ye karşı yeni bir önlem daha aldı. 
 
Buna göre yeni dönemde THY uçakları havadayken kaptan pilot ve yardımcısı uçuş boyunca kokpitten ayrılamayacak. 
 
 
 
Bu önleme gerekçe olarak, FETÖ terör örgütü sempatizanı olan bir kaptan veya yardımcı pilotun kokpitte kendi başına kalması durumunda uçağın kontrolünü eline geçirip kamikaze saldırı yapma ihtimali gösterildi. 
 
THY uçaklarında şimdiye kadarki uygulamada kaptan pilot veya yardımcı pilotun aynı anda kokpitte bulunma zorunluluğu yoktu. Kaptan pilot veya yardımcı pilot uçağı kullanırken yanında kabin memurlarından birinin bulunması yeterliydi. 
 
ALMAN YARDIMCI PİLOT KAMİKAZE YAPMIŞTI
 
Geçen yıl Mart ayında Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 uçağını kaptan pilotun dışarı çıkmasını fırsat bilerek kapıyı kilitleyen Alman yardımcı pilot Andreas Lubitz kamikaze yaparak düşürmüş ve 150 kişi hayatını kaybetmişti. 
 
Uçağın düşme nedeniyle ilgili yapılan soruşturmada 27 yaşındaki yardımcı pilotun psikolojik olarak hasta olduğu belirtilmişti. Germanwings şirketine ait uçak yaklaşık 10 bin metre yükseklikten baş aşağı düşerken, kaptan pilotun kilitli kapıyı açıp kokpite girmesi mümkün olmamıştı. 
 
Bu uçak kazası Almanya sivil havacılık tarihinin en çok yolcu ölen olayı olarak kayıtlara geçti. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika