spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY uçağına yükleme aracı çarptı

Seçtiklerimiz

Türk  Hava Yolları’nın İstanbul Taipei seferini yapmaya hazırlanan yolcu uçağına yükleme yapılması sırasında yer hizmeti aracı (Hıgh Loader) çarptı. Uçağın arka kargo kapağı kasasında oluşan yapısal hasar nedeniyle uçak seferden çekildi. Yolcular 3 saat 45 dakikalık gecikme ile Taipei’ye gönderildi.

THY’nin bu gece saat 02.20’de Tayvan’ın başkenti Taipei’ye gidecek olan TK-24 sefer sayılı, TC-JJV kuyruk tescilli Boeing 777-300 tipi, “HEYBELİADA” adlı uçağı, seferini yapmak üzere 209 numaralı salondan 335 yolcusunu aldı.
 
YER HİZMETİ NEDENİYLE UÇUŞ YAPILAMADI
 
Bu sırada uçağa yer hizmeti veren TGS yükleme aracı (Hıgh Loader ) uçağın arka kargo kapağı kasasına çarptı. Bu durum uçağın kaptan pilotuna bildirildi. Kaptan pilot durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne bildirerek yer hizmeti şirketinin uçakta oluşturduğu yapısal hasar nedeniyle seferi yapılamayacağını bildirdi. Ardından uçakta bulunan bagajlar ve kargolar indirildi. Yolcular ise terminale alındı. Daha sonra THY yeni bir uçak tahsis etti. Yolcular 3 saat 45 dakikalık bir gecikme ile Taipei’ye gönderildi.
 
THY TEKNİK OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI
 
Hasar meydana gelen uçakta ise THY teknik gerekli kontrolleri yaptı. Sonra olayla ilgili inceleme başlattı. Hasar giderme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika