spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY Svahili dili bilen eleman arıyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın (THY) hızlı büyümesi beraberinde değişik meziyetleri olanlar için yeni kariyer fırsatları da getiriyor. Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olan THY, Afrika’daki uçuşlarında 49 noktaya ulaştı.

Bu durum, özellikle Doğu Afrika’da Tanzanya, Kenya, Ruanda, Burundi, Somali ve Uganda’da 80 milyona yakın kişinin konuştuğu ‘Svahili’ veya asıl adıyla ‘Kiswahili’ dili bilen personel ihtiyacını ortaya çıkardı.

THY, bu nedenle geçtiğimiz günlerde resmi sitesinde ilan vererek personel aramaya başladı. Ancak başvurular arasında şu ana kadar Svahili dilini bilen Türk vatandaşı başvurusu olmadığı öğrenildi.

GÜLERYÜZLÜ DİL BİLEN ELEMAN İHTİYACI

Yeni alınacak kabin memurlarında İngilizce’ye ilave olarak Arapça, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, Japonca, Malayca, Farsça, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Korece, Tayca, Svahili, Endonezce, Hintçe, Vietnamca, Felemenkçe dillerinden en az birini bilmenin şart olduğu duyuruldu.

İlanda, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın, dinamik ve güleryüzlü bay ve bayan çalışma arkadaşlarının arandığı ifade edildi. Başvuru koşulları arasında TC vatandaşı olmak, 1986-1991 yılları arasında doğmuş olmak, en az lise mezunu olmak kriterleri de yer alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika