spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY seyahat standartlarını belirledi

Seçtiklerimiz

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs pandemisi sonrası normalleşme süreci başladı. Bu pandemi sürecinde hizmet veremeyen havayolu şirketleri de yeniden uçuşlara başladı.Ülkemizin en büyük havayolu firması olan Türk Hava Yolları da “Güvenli Seyahat Standartlarımız” başlığıyla yeni bir video paylaştı. 
 
Paylaşılan videoda, THY ile yolculuk yapacak yolcuların evden çıktığı andan uçaktan indiği ana kadar uyması gereken adımlar gösteriliyor. 5 aşamaya ayrılan bu adımlara uyularak tüm yolcuların güvenli bir şekilde yolculuk yapması sağlanacak. 

 

UÇUŞA HAZIRLIK

 
Havalimanındaki temas oranını düşürmek için check-in işlemlerinin mobil uygulama veya web sitesi üzerinden online olarak yapılması.
 
Kişisel sağlık kapsamında,evden çıkıldığı anda maske takılması önerilmektedir. Seyahat süreleri göz önüne alınarak yeterli miktarda uçuş sırasında yedek maske ve hijyenik mendil bulundurulmalıdır. Kullanılan maskeler, ön kısımlarını el değmeden ihtiyaç torbasına atılmalıdır.
 
Yolcuların çevre ile fiziksel temaslarını en aza indirmek için THY kişisel ve değerli eşyaları yolcuların yanlarına almalarına izin vermektedir. Diğer tüm kabin bagajları check-in işlemi sırasında kayıtlı bagaj olarak yerleştirilmek üzere teslim alınacaktır. 

KABİN İÇİNE ALINACAK EŞYALAR
 
Dizüstü bilgisayar çantası, puset, el çantası, fotoğraf makinesi, şemsiye gibi kişisel eşyalardan sadece bir tanesi kabin içine kabul edilecektir. Kabinde taşınabilecek eşyaların üst limiti 40x30x15 cm ve 4 kg’ı geçmemektedir.
 
HAVALİMANI İÇERİSİNDE ALINAN ÖNLEMLER
 
Havalimanına girişten itibaren maske takılması zorunlu bir önlemdir. Güvenli sosyal mesafe için sınırlar çizgilerle belirtilmiştir. En az 1,5 metre sosyal mesafe uygulanmaktadır. Havalimanlarındaki geçiş noktalarına dezanfektan cihazları yerleştirilmiştir. Uçuş öncesinde bütün yolcuların vücut sıcaklık ölçümü yapılmaktadır.Havalimanlarında sadece yolcular değil tüm personelde maske ve gerekli diğer kişisel koruyucu ekipmanları kullanmaktadır. Havalimanları’nda pasaport geçişleri de sosyal mesafeyi korumak için 1,5 metrelik aralıklarla sınırlar çizilmiş ve gerekli önlemler alınmıştır.

UÇAĞA BİNİŞ
 
Yolcuların uçağa biniş dahil tüm süreçlerde maske kullanılması gerekmektedir. Yolcular küçük gruplar halinde kontrol noktasına alınacak v etüm uçağa biniş kontrollerinde temassız bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Uçağa binişler körükler aracılığıyla yapılacaktır. İstisnai durumlarda kullanılacak olan apron otobüslerinde mesafe düzenlemedi sağlanmıştır. Kabin içindeki yığılmaları azaltmak amacıyla, en arka sıradan başlayarak uçağa biniş sağlanacaktır.
 
UÇAK İÇİ
 
Uçaklarda yer alan masalar, koltuk kolçakları, kemerler, ekranlar, kumandalar, lavabolar, dolaplar her uçuş sonrası özel ekipler tarafından detaylı bir şekilde dezenfekte edilmektedir. Uçaklar, uçuş sırasında HEPA filtreleriyle sürekli olarak temizlenmektedir. Uçaklarda kavabo dezenfektasyonu ile kabin içi tüm hijyen ve sosyal mesafe tedbirlerinin uygulanması konusunda hijyen uzmanı kabin ekipleri görev almaktadır. Uçuş süresince maske kullanımı zorunlu olmaktadır. Uçuş sırasında yolculara içerisinde maske, antiseptik mendil ve el dezenfektanı bulunan bir "Hijyen Seti" verilmektedir. 
Hijyen tedbirleri kapsamında battaniye hizmeti, yalnızca 4 saat ve üzeri süreli uçuşlarda verilmektedir. Hijyen sebebi ile uçaklarda yer alan yastık hizmeti kaldırılmıştır.Yüksek hijyen kuralları çerçevesinde hazırlanan ikramlardan, uçuş süresine göre farklılaşan konseptlerle paketli ve tek kullanımlık ürünler sunulmak üzere yeni standartlar belirlenmiştir. Uçuş süresi 2 saatin altında olan uçuşlarda temasın azaltılması adına ikram olarak sadece paketli su servis edilecektir.

UÇAKTAN İNİŞ
 
Uçaktan iniş 10’arlı sıralar halinde, kabin ekibinin anons ve yönlendirmelerine uyarak 2’şer dakikalık bekleme süreleriyle gerçekleştirilecektir.Uçaktan inişler körükler aracılığıyla yapılacaktır. İstisnai durumlarda kullanılacak olan apron otobüslerinde de sosyal mesafe düzenlemesi sağlanmıştır.Bagaj alımlarında fiziksel teması azaltmak amacıyla ilgili süreçlerde düzenlemeler sağlanmıştır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika