spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY Sendikacılığında Skandal..!

Seçtiklerimiz

HAVA-İŞ YÖNETİMİ ANADOLU DELEGELERİNE GÜVENMİYOR…!

Hava İş Genel Kuruluna 4 ay kala sendika yönetiminin delege dağılımı ile ilgili yaptığı çalışmalar THY kulislerine bomba gibi düştü. Hava iş üyesi THY personeli arasında büyük huzursuzluk yaratan iddialara göre Sendika Yönetimi Anadolu’daki 62 delegeliği iptal ederek burada oy kullanacak üyelerin Ankara, İzmir, Antalya ve Anadolu Yakası (Sabiha Gökçen)  Şubelerine bağlanacak. Anadolu’daki delegelikler ise İstanbul’a kaydırılarak Taksici kamyoncuların bulunduğu iş yerlerine tahsis edilerek,dengeler değiştirilebilecek.

 
SKANDAL İDDİA: KAMYONCU VE TAKSİCİ DELEGE SAYISI UÇUŞU GEÇECEK…!

ŞOFÖRLERİN DELEGE SAYISI VE HALİYLE SÖZ HAKKI PİLOT VE HOSTESLERDEN DAHA ÇOK OLACAK…!

 
Yapılan hesaplamalara göre yaklaşık 135 delege ile temsil edilmesi gereken Uçuş işletme delege sayısının bu operasyonla 80-90 aralığına çekileceği buradaki yaklaşık 45 delegenin de kamyoncu ve taksicilere verileceği iddia edildi.
 
Bu düzenleme ile 300 kişilik Hava iş Genel Kurulunda 100 delegenin kamyoncu ve taksicilerden oluşacağı ileri sürüldü. Havacılıkla İlgili bir haber sitesine konuşan eski bir sendikacı “Ali Kemal Tatlıbal, Atilay Ayçin’in yolundan yürüyor. onun 2013 Genel Kurulunda toplumun tepkisinden korkarak, çekinerek getirdiği 15 kamyoncu delege belki 300 kişi arasında kaynadı gitti ama bu seferki operasyon tam bir facia. Bu hesapla, Havayolcuların sendikasında üçte bir ağırlık elde edebilecekler.Bu delegelerin kime  oy vereceklerini de tahmin etmek zor değil. Yazıklar olsun havacıların sendikasını kamyonculara idare ettirecekler. Toplum tepki vermezse Sendika falan kalmaz artık THY’de.” diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika