spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY Rotayı Mostar’a Çevirdi

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları rotasını bu defa Bosna Hersek’e çevirdi. Mostar Havalimanı yetkilileriyle görüşmeye başlayan THY, ortak paydada buluşulursa Mostar’a da sefer düzenleyecek.
 
Mostar Havalimanıyla Görüşmeler Devam Ediyor


Türkiye’nin en büyük hava yolu şirketlerinden olan Türk Hava Yolları, uçuş noktalarına her dönem yenilerini eklemeye çalışıyor. Müşterilerini diledikleri yere sorunsuz ve kaliteli hizmetle uçurmayı hedefleyen şirket bugünlerde Bosna Hersek’e yönelik bir çalışma içerisinde bulunuyor.

Ülkedeki varış noktalarına ikincisini eklemeyi planlayan THY ile Mostar Havalimanı yetkilileri bu kapsamdaki görüş alışverişine başladı.Konuyla ilgili açıklamayı Mostar Havalimanının genel müdürlüğünü yapmakta olan Maris Raspudiç yaptı. Raspudiç açıklamasında, türk havayolu devinden hangi uçakların liman dahilinde kullanılabileceğine ilişkin soru aldıklarını ifade ederek, “Havaalanımızın teknik ve fiziki şartlarını Türk Hava Yolları yetkililerine aktardık.

Uçuş takvimi noktasındaki görüş alışverişlerimiz ise halen devam ediyor. THY ile yapılan görüşmelerin olumlu tamamlanmasını umut etmekteyiz. Airbus A319 tipi uçakların İstanbul kalkışlı seferler için uygun olacağını düşünmekteyiz. Mostar TYH ile yolculuk yapma fırsatını yakalarsa, bu önemli bir gelişme olacak. Seferlerin başlaması halinde Mostarlılar İstanbul güzergahından tüm dünyaya rahat seyahat yapma fırsatı yakalamış olacak” dedi.

 

Türk Hava Yolları, şuanda Bosna’da bir varış ve kalkış noktasında hizmet veriyor. İkinci nokta için görüşmelerse uzun bir zamandır üzerinde çalışılan konular arasında yer alıyor. Mostar güzergahıyla ilgili çalışmalarsa 2016 yılında istenen şekilde sonuçlanamamıştı. Şirket Saraybosna’ya ise 2018 yılında hafta bazında en az 19 uçuş gerçekleştirecek.
 
Mostar Havalimanının en büyük avantajı ise, özellikle yaz sezonunda charter seferlere açık olması ve yabancı turistlerin kente hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamak olarak biliniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika