spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY protestosu gündeme bomba gibi düştü

Seçtiklerimiz

Uçak fiyatlarının Malatya-İstanbul seferinin 99 TL, Gaziantep-İstanbul seferinin 79, Diyarbakır-İstanbul seferinin 84, Şanlıurfa-İstanbul seferinin 97 TL olduğu, Adıyaman’da İstanbul seferinin 399 TL olduğunu yazan pankartlarla yürüyerek Adıyaman havaalanı bahçesinde eylem yapıldı.Kahta Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yücel, yaptığı basın açıklamasında, “bugün yıllardır süren bir haksızlığa, adaletsizliğe ve ayrımcılığa karşı yükseltmek için buradayız" dedi.
 
BİLET FİYATLARINI PROTESTO ETTİLER
 
Adıyaman’ın medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anlatan Yücel, şöyle konuştu: "Türkiye, ender şehirlerimizden biridir. Tarihi eserleri ve inanç merkezleriyle turizm alanında dünyada rağbet gören bir şehirdir. Bu kadar yerli ve yabancı turistin rağbet ettiği bir şehre sadece THY şirketinin günde 1 sefer ile sadece İstanbul’a uçuş yapması bu şehrimize ve Adıyaman insanına yapılan büyük bir zulümdür.

Biz bu zulme kayıtsız kalamazdık. İstanbul’da bulunan derneklerimizle her platformda gündeme getirdik, fakat bugüne kadar yetkililerden tatmin edici bir cevap alamadık. Tüm bu sebeplerden dolayı bu gün burada demokratik ve haklı taleplerimizi sizinle paylaşmak zorunda bırakıldık.

 
THY Adıyaman’a neden bu kadar yüksek fiyata uçuyor! Adıyaman’ın komşu illeri Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya çok cüzi fiyatla uçtuğu halde, Adıyaman’a bu kadar yüksek fiyata uçması tarafımızca kabul edilemez. Bunu Adıyaman halkına bir zulüm olarak görüyor protesto ediyoruz. Her gün İstanbul’a otobüs dolusu insan seyahat yapmakta ve bir o kadar insanımızda çevre illerde uçaklarla seyahate zorlanmaktadır. Sloganlarımızda yazdığımız gibi ’Fiyat uçurmayın, biz uçmak istiyoruz’. Türkümüzde de geçtiği gibi ’99 yaram var, bir yara da sen açma THY’ diyoruz."
 
Yücel, günde en az iki direkt İstanbul seferi açılması, fiyatların düşürülmesi ve THY haricinde de bir şirketin uçuşunun sağlanmasını talep istedi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler havalimanı girişinde oturarak vatandaşlardan 399 TL toplamaya çalıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika