spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY’nin İngiltere’deki Hürriyet aşkı!

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları uluslararası  havayolu firmaları arasında sürekli yükselen yıldızı ile dikkatleri  çekmeye devam ediyor. Avrupa’nın en iyi ve seçkin havacılık kuruluşları  arasında ilk sıralara yerleşen ve sürekli ödüllendirilen  THY’nin, Türkiye’nin gurur duyduğu kuruluşlardan biri haline geldiği su götürmez bir gerçek.

Kurumlar istikrarlı yönetildiğinde başarı kendiliğinden gelir. THY’nin  bugün bulunduğu zirvedeki konumu da bu kurumun yönetiminden  kaynaklandığı kabul edildiğinde, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu başta olmak üzere Genel Müdür Temel Kotil ve kadrolarını kutlamak gerekiyor.

Dünya’nın her noktasına gerçekleştirdiği uçuşların yanında tanınırlığını  artıracak uluslararası sponsorluklarıyla da dikkatleri çeken THY, bir  süredir reklam ve tanıtım harcamalarında eli sıkı davranıyor.  Uluslararası sponsorluklara yapılan yüksek harcamalar nedeniyle Batı  Avrupa’daki , özellikle de İngiltere’deki Türkçe medyaya reklam ve tanıtım kısıtlamasına getiren THY, son iki yıldan beri reklamlarını tamamen durdurarak İngiltere’deki Türk medyasına adeta ambargo uygulamaya başladı.

Tabii İstisnalar hariç!

Evet, THY, İngiltere’de basılı ve internet medyasına reklam “amborgosu” uygularken, Hürriyet gazetesinin İngiltere baskısına verdiği reklamlarda oldukça cömert davranıyor.

THY Londra Müdürü Nejdet Şark ve Halkla İlişkiler Müdiresi Fusun İlkay son iki yıldan beri İngiltere’deki Türk gazeteciler ve Eurovizyon gibi internet medyası yöneticilerinden uzak durarak, reklamın sözünü bile ettirmezken, Hürriyet gazetesinin İngiltere’de dağıtılan nüshalarına oldukça cömert davranıyor. Bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde Hürriyet’in İngiltere nüshasına tam sayfa reklamlar veren THY Londra Ofisi, bu cömertliğini Edinburgh’tan başlayacağı açıklanan günlük uçuşların tanıtımında da yine sadece Hürriyet gazetesinin İngiltere nüshalarında sürdürüyor.

Satış rakamı sadece birkaç yüz adet ile sınırlı olan Hürriyet’in  İngiltere baskısına THY’nin reklam vermesi bu kurumun en tabii hakkı  olmakla birlikte, tercih edilirken nelerin etkili olduğu soru işareti  oluşturdu…   Durum açıklığa kavuşturulmadıkça, THY’nin İngiltere’deki  Türkçe medyaya koyduğu reklam ve tanıtım ambargosuna rağmen, İngiltere’de dağıtılan ve satış sayısı 500 adet bile olmayan Hürriyet’in özellikle tercih nedeni  merak konusu olmaya devam edecek.

Aynı şekilde, Hürriyet gibi yine birkaç yüz adet basılan ve THY Londra Müdürü Nejdet Şark’ı yazar kadrosunda gösteren amatör bir dergiye de THY’nin sponsor olup olmadığı  bir diğer soru işareti…

Bir başka soru işareti ise; Her haberini sayfa ve ekranlarına taşıyan  İngiltere’deki Türkçe medyaya, reklam ve tanıtım ambargosu uygulayan  THY’nin bu tasarrufunun Londra Ofisi mi, Genel Müdürlüğün mü olduğu!

Diğer Türkçe medyanın THY’nı karşısına almamak için soramadığı bu soruları, Eurovizyon Haber Sitesi olarak, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil’in bilgisine getirmek istedik.

THY’nin İngiltere’de tercih etitği Hürriyet’ten daha fazla okur kitlesine ulaşan ve daha fazla reklam  ve  tanıtımı hak eden bir medya kuruluşu olarak, sürekli amborgolu hale  getirilme pahasına bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz…

İşte THY’nin birkaç yüz adet dağıtılan ve satışı da çok sembolik olan Hürriyet İngiltere baskısında yayınlanan yarım sayfa renkli Edinsburgh reklamı…

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika