spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY, müşteri memnuniyeti %98’e çıktı

Seçtiklerimiz

Uçaklarda yemeği aşçılar pişirince THY’de müşteri memnuniyeti yüzde 98’e çıktı. Aynı ciddiyetle çalışarak geri kalan iki kişiyi de memnun edeceklerini belirten ikram şirketi Turkish Do&Co’nun Genel Müdürü Atilla Doğudan, İstanbul’daki üretim merkezinde hazırlanan mönülerin, 5 yıldızlı oteller ile aynı şartla üretildiğini dile getirdi.Türk Hava Yolları (THY), ikram alanında gerçekleştirdiği yeniliklerle 5 yıldızlı havayolu şirketleri arasına adını yazdırmayı başardı.

Uçakta hizmet sunan 170 aşçısı ile dünyanın en büyük ‘uçan aşçı’ filosuna sahip şirket, Atatürk Havalimanı’ndaki CIP Salonu ile hizmet kalitesini daha da artırdı. Turkish Do&Co’nun Genel Müdürü Atilla Doğudan, THY’nin ikram alanında yakaladığı başarının sırrını ve Viyana merkezli Do&Co şirketinin projelerini Zaman’a anlattı. THY’nin, ‘tartışmasız’ dünyanın en iyi ikram sunan şirketlerinden biri haline geldiğini anlatan Doğudan, bunu İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kurdukları Avrupa’nın en büyük ve en kaliteli taze yemek mutfağı ile başardıklarını söyledi. 

 
İstanbul’daki üretim merkezinde hazırlanan mönülerin, evde ve 5 yıldızlı oteller ile aynı şartla üretildiğini ifade eden Doğudan, bu sayede yolcu memnuniyetini yüzde 98’lere çıkardıklarını kaydetti. "Bu memnuniyet, dünyanın hiçbir yerinde yok." diyen Doğudan, aynı ciddiyetle çalışarak ‘o iki kişiyi’ de memnun edeceğiz" dedi. Doğudan’a göre THY’nin ikram konusuna önem vermesi ile imajı 180 derece değişti. Dünyanın hiçbir havalimanında bu kadar geniş hizmet sunulan ve konforlu bir CIP Salonu bulunmadığına da dikkat çeken Doğudan, "Espresso’yu makine kullanmadan elle yapıyoruz.

Bir zeytin bahçemiz var. Uçmadan önce başka bir dünyaya geçiyorsunuz. Ne kadar kafanız bozuk olsa da orada iyileşiyor." tanımlamasında bulundu. THY, 170 aşçı ile uçaklarda hizmet sunuyor. Kısa sürede bu sayısı 200’ü bulacak. Uçan aşçılar konusunda yolculardan çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Doğudan, yolcuların aşçılardan yemek tarifi istediklerini ve hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi. Doğudan, Viyana’daki kraliyet pastanesi Demel’i İstanbul’a getireceklerini de söyledi. Demel ürünleri, Atatürk Havalimanı’ndaki Dış Hatlar Terminali’nde bulunan CIP Salonu’nda yolculara ikram ediliyor. Ürünlerinin çok beğenildiğini dile getiren Doğudan, THY ortaklığı ile Ortaköy’de yapılacak butik otelin giriş katında Demel pastanesinin hizmet sunacağını ve İstanbul’un bir başka merkezinde de ikinci pastaneyi açacaklarını kaydetti.

Do&Co’nun çikolata ve hamur işi ürünleri üreten dünyaca ünlü markası Demel, 1780’lerde siyasetçilerin, edebiyatçıların buluşma mekânıydı. Psikanalizin kurucusu Sigmund Freud ve ego psikolojisinin kurucusu kızı Anna Freud, Jimmy Carter, Andy Warhol, Yoko Ono ve Fellini gibi dönemin önemli isimlerinin de müdavimi olduğu Demel’in Viyana’daki merkezinin alt katı daha sonra müze haline getirildi. Salzburg ve New York’ta da şubesinin bulunan pastane,

Viyana keki ile ünlü. Atilla Doğudan, Ortaköy’de denize sıfır konumda bulunan eski Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu binasında butik otel yapma hazırlıklarını da sürdürüyor. 2002’de çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarihi bina daha önce ‘Naime Sultan Yalısı’ adıyla anılıyordu. THY’nin yüzde 50 ortak olduğu ve Turkish Do&Co’nun işleteceği otel, restoran şeklinde hizmet sunacak. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika