spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY Houston Dynamo’ya Sponsor Oldu

Seçtiklerimiz

Son yıllarda Avrupa’nın önemli spor kulüpleriyle sponsorluk anlaşmaları imzalayan Türk Hava Yolları (THY), şimdi de rotayı ABD’ye çevirdi.

Büyük bir gelişim gösteren ABD’nin ulusal futbol ligi MLS’e (Major League Soccer) giriş yapan Türk Hava Yolları, Houston Dynamo ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

2006 ve 2007’de MLS Kupası Şampiyonu ve 2018’de de US Open Şampiyonu Houston ile havayolu sponsorluğu sağlandı. Böylece ilk kez bir MLS kulübüyle sözleşme yapıldı. 

 
Houston Dynamo’dan yapılan açıklamada, hem kargo işleri, hem de ulaşım konusunda THY ile işbirliği içinde olunacağı belirtildi. 

ABD’de yoğun ilgi

 
MLS kulübü tarafından, “Dünya çapında bir havayolu şirketi ve havayolu kargo şirketi olan Türk Hava Yolları ile sponsorluk anlaşması yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

2012’de bu yana ilk ulaşım sponsoru ve ilk kez bir Türk şirketle sponsorluğumuz gerçekleşti. Dünyanın en iyi 10 hava yolu şirketinden biri olan THY, hava yolu ve hava kargoculuğu konusunda uzmanlaşmış bir şirket” denildi.

 
Türk Hava Yolları’nın Houston’daki Genel Müdürü Yiğit Bilge Avcı da, “Gerçekten Houston Dynamo ile sözleşme imzalamaktan dolayı çok mutlu olduk. Türk Hava Yolları olarak spor branşlarını destekliyoruz ve bundan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.
 
ABD basını da imzaya geniş ilgi gösterdi. İlk kez MLS’de sponsorluk imzalayan THY, 2017’de de Kuzey Amerika’da benzer bir anlaşmaya varmıştı. 2017 sezonunda, Kuzey Amerika Futbol Ligi’nde (NASL) mücadele eden Indy Eleven’ın forma arkası sponsoru olunmuştu.FİNANSA İKİ ÖDÜL GELDİ
 
Türk Hava Yolları (THY), uçak finansmanı alanında 2 farklı ödüle layık görüldü.
 
THY’den yapılan açıklamaya göre, THY, geçen yılın kasım ayında teslimi yapılan B777-F tipi kargo uçağının 110 milyon euro değerindeki yenilikçi ve sofistike finansmanı sayesinde 21 Ocak’ta İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen “Airline Economics Global Aviation 100 Global Leaders” ödül töreninde “Yılın En İyi Finansmanı” ödülünü aldı.
 
Hava yolunun finansman dalında layık görüldüğü bir diğer ödül ise İngiltere’nin başkenti Londra’da 31 Ocak’ta yapılan  “Global Transport Finance” ödül töreninde takdim edilen “Yılın En İyi Vergi Kalkanlı Finansmanı” oldu.

THY, geçen yıllarda da çokça ödüllendirilen başarılı finansman performansı ile küresel finans çevrelerinden takdir toplamayı sürdürüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika