spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY, Hava-iş TİS görüşmeleri 5. Oturumu yapıldı

Seçtiklerimiz

THY A.O 23 Dönem toplu iş sözleşmesi 5. oturumu bugün THY A.O Genel Müdürlüğünde yapıldı. Yaklaşık 600 üyemizin katıldığı ve izlediği toplantıda maddeler üzerinden tartışma başlatıldı. 6. oturum 9 Mart Cuma günü saat 15.00 yapılacak.

THY A.O işvereninin önce ücret maddelerini görüşelim ve karara bağlayalım dayatmasını kabul etmeyen sendikamız, 5. oturumda işverenin tüm maddeleri görüşelim  ancak maddeler için tutanak tutmayalım önerisi ile karşılaştı.

Sendikamız getirilen bu önerinin samimiyetsiz ve toplu iş sözleşmesinin çözümüne hiç bir katkısı olmayan bir yöntem olduğunu , bu sistemle yapılacak görüşmelerden hiç bir sonuç alınamayacağını beyan etmiş, ancak uzlaşmazlık çıkaran taraf olmadığını samimiyetle ortaya koymak, işverenlerin maddeler konusunda sözlü beyanlarını almak amacıyla tüm maddeler üzerinden  tartışmayı sürdürme kararı almıştır.

Yapılan tartışmada "sendikanın toplu iş sözleşmesinin bir bütün olduğu ve tüm maddeleri ile birlikte tartışılması gerektiği ancak sonuç alınabilmesinin yolunun uzlaşılan maddelerin ayıklanması ve tutanak altına alınması olduğu" görüşünde ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır.

İşveren yetkilileri içeriğini net olarak açıklamadıkları sendikanın değişiklik önermediği kazanılmış haklarımızı hedef alan

22. Madde Yeni alınacak Personelin Ücreti

33. Madde Vardiya (veya Posta Primi)

34. Madde İkramiye

37. Madde Fazla Çalışmanın Saat Başına Birim Ücreti

38.Madde Gece Çalışmasında Hafta Tatilinde ve Genel tatillerde Fazla Çalışma Ücreti

39.Madde Hafta tatilinde Çalışanların Ücreti

40. Madde Ulusal Bayram ve Genel tatil Günü Ücreti

44. Madde Çalışmalar Arası Süre

97. Kaza ve Sağlık Nedeniyle Lisans Kaybı (Pilotların ) maddelerinde karşı teklifleri olduğunu beyan ettiler.

Bu işveren yetkililerinin uzlaşma yerine dayatma tutumlarını devam ettirdiğinin göstergesidir. Ancak biz sabırla tartışmalarımızı sürdüreceğiz ve sorunlarımızı dile getireceğiz. Belirtmek isteriz ki işverenin toplu iş sözleşmesinde tarafların kabul ettiği maddeleri bile pazarlık için sona kadar saklaması gibi hiç bir işe yaramayacak  bu toplu iş sözleşmesinin doğasına aykırı girişimleri Hava-İş sendikasının haklı taleplerinin hiç birini ortadan kaldıramayacaktır.

Toplantıya katılan üyelerimiz yapılan tartışmaları ve sendikamızın haklı tutumunu izlemekte görmekte desteğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu destekle birlikte ve birlikle mücadelemiz giderek güçlenecek ve bu toplu iş sözleşmeside kazanımlarla sonuçlanacaktır.Saygılarımızla.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika