spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY’den Yolcularına 6 Dilde Hizmet

Seçtiklerimiz

Son yıllarda yaptığı atılımla dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları, dünyanın farklı ülkelerinden farklı diller konuşan transit yolcularını Atatürk havalimanında yönlendirmek ve sorunlarını çözebilmek için yeni çalışma başlattı. İngilizce bilmeyen yolcularına yardımcı olmak ve daha iyi hizmet vermek için Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi olan Turkish Graound Services (TGS) bünyesine yeni personel alındı. Turkish Graound Services ilk etapta İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Romence, Rusça bilen personel aldı.
 
Türk Hava Yolları’nın transit yolcuları için başlattığı yeni uygulamayı Türk Hava Yolları İstanbul Başmüdürü Çelik Sipahi tanıttı. Yolcularının sorunlarını çözmek için altı dilde hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Çelik Sipahi, “Ağustos ve Eylül ayı olarak en yoğun günlerimize giriyoruz. Bu dönem içerisinde yolcu sayılarımız bir önceki döneme göre yüzde on daha artmış olacak. Afrika kıtası olsun Rus Cumhuriyetleri olsun özellikle Ortadoğu bölgeleri buradaki yolcularımızın Atatürk havalimanına geldiği zaman, kendi alfabeleri dışında Latin alfabelerine aşikar olmadıkları sebebiyle yollarını bulmada sorunlarını gidermekte, birtakım desteğe ihtiyaçları olmaktadır. Biz, buradaki boşluğu yabancı dil bilen arkadaşlarımızla gidermeye çalışıyoruz. İngilizce başta olmak üzere Fransızca, Almanca, Arapça, Romence, Rusça dillerinde TGS firmamız tarafından yeni personel istihdam sağlandı. İlerleyen zamanlarda bu dilleri ihtiyaç durumuna göre daha da çeşitlendirmeyi ve artırmayı düşünüyoruz. Bu hizmeti vermeye başladıktan sonra yolculardan olumlu tepki almaya başladık” dedi.
 
“ÇALIŞANLARIMIZ ÇOK İYİ EĞİTİMLİ”
 
Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi TGS İstanbul İstasyon Başmüdürü Tuğrul Öztaş, çalışanlarının her birinin kendi dillerinde uzman olduğunu söyledi.
 
TGS’nin altı dilde hizmet verdiğini anlatan Tuğrul Öztaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bizim güzel bir hizmetimiz. Şu an altı dilde devam ediyor. Her ekibimizi ihtiyaca göre hem dil olarak hem de sayı olarak artırıyoruz. Özellikle özel hizmet kontuarı ve transit banko meydanımızın en yoğun yerleri. Bu noktalardaki hizmetimiz ilerleyen zamanlarda ihtiyaca ve gelen talebe göre artırılacaktır. Arkadaşlarımız göreve yeni başladı. Tüm çalışanlarımız yeni ancak çok iyi eğitimliler. Özel yolcu ilişkileriyle ilgili de eğitim aldılar. Her biri kendi dillerinde uzman. Şu an 27 personelimiz var. Ama bu sayı gitgide artıyor.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika