spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY’den Erbil’deki Seyahat Acentelerine Ödül

Seçtiklerimiz

Divan Otel’de THY’yi anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan  programa, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi,  Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Erbil Valisi Nevzad Hadi, Türkiye  Maarif Vakfı Irak Direktörü Muhammet Şimşek Emin, iş adamları, acente  temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, THY’nin dünyada en çok noktaya sefer yapan hava yolu şirketlerinden  biri olduğunu hatırlatarak, "Biliyorsunuz THY, dünyada en fazla merkeze uçan hava  yolu, bizim ulusal bayrak taşıyıcı şirketimiz ve gururumuzdur." dedi.

THY’nin Irak’ta önemli potansiyele sahip olduğunu, 2018 yılı için  Erbil’de iyi bir ivme kazandığını belirten Karaçay, 2019 yılını daha başarılı  geçirmesi temennisinde bulundu.

 
THY Erbil Müdürü Tolgahan Akbaş da Erbil’de ilk defa böyle bir program  organize ettiklerini ifade ederek, "Türk Hava Yolları olarak Erbil’e ilk  uçuşumuzu 2011 yılında gerçekleştirdik. 2018’de Erbil’de bizim için çok başarılı  bir yıl oldu ve herkesi mutlu ettiğimizi düşünüyorum. 2019’da daha başarılı bir  yıl hedefliyoruz." diye konuştu.
 
Irak’ta yaz aylarında daha çok uçuş gerçekleştirdiklerini söyleyen  Akbaş, THY’nin burada kalitesini sunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
 
Akbaş, günlük Erbil’den İstanbul’a iki sefer gerçekleştirdiklerini  belirterek, "Haftanın 7 günü buradan İstanbul’a  sefer yapıyoruz. Tüm yıl burada  ortalama uçaklarımızın doluluk oranının yüzde 80 seviyesinde olduğunu söylersek  zaten yeterince yolcu taşımışız demektir." dedi.
 
THY’nin bir dünya markası olduğunu hatırlatan Akbaş, geçmişte Erbilli  yolcuların uzak doğu uçuşlarını yakalayamadığını ancak şu anda yeni seferlerle  bunun mümkün olabileceğini söyledi.
 
Program, kısa konser ve acente temsilcilerine plaket takdimi ile sona  erdi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika