spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY’den Çin’e 8 yeni uçuş noktası ilavesi

Seçtiklerimiz

Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turist sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Erdoğan, "Yurt dışına çıkan Çinli turist sayısının 2014 yılında 100 milyonu aştığı dikkate alındığında ülkemizin payının oldukça düşük kaldığını görüyoruz. 2014 yılı sonu itibariyle 200 bin Çinli turist ülkemizi ziyaret etti. İstiyoruz ki bu pay daha da artsın. Bu rakamı artırmayı arzu ediyoruz" dedi.

Erdoğan, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli olanın siyasi kararlılık olduğunu belirterek, her iki tarafta da bu siyasi kararlılığı gördüğünü bildirdi.

Erdoğan, "Kurulan siyasi ve hukuki altyapıyı değerlendirecek olan siz değerli iş adamlarısınız. Türk ve Çin devletleri olarak her türlü teşviki, desteği size vereceğimizden emin olmalısınız" ifadesini kullandı.

Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet Başkanı değerli dostum Sayın Şi başta olmak üzere Çin devletinin yetkililerine bize gösterilen dostluk ve konuk severlik için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika