spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY’de kim ne kadar maaş alıyor?

Seçtiklerimiz

Memur, 3.064 lira, mühendis 5.104 lira, kabin memuru 4.338 lira, kaptan pilot 24.129 lira alıyor. İşten çıkarılanlara dönüş sinyali veren THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, toplu sözleşme görüşmelerinin ise anlaşmazlıkla sonuçlandığını söyledi. Topçu, “Şirketin anahtarını teslim edecek maddeler var” dedi

Türk Havayolları’nda (THY) yaşanan eylemler ve ardından gerçekleşen işten çıkarmalardan sonra bazı gazetecilerle bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, atılan personele dönüş müjdesi verdi.

Topçu, “Duygularım yanlış yaptığımı söylüyor. Ama dünya devi bir şirketi duygularla yönetemezsiniz. İşten çıkarılan personelin geri alınması konusunu yönetim kuruluna getireceğim. Fakat olur mu, olmaz mı; bunu bilemem” dedi. Hava-İş sendikası ile görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlandığını da söyleyen Topçu, “İstekleri arasında bizden THY’nin anahtarını alacak maddeler var. Alitalia’yı sendikalar batırdı. Böyle bir duruma izin vermeyiz” diye konuştu.

Görüşmelerde çalışanlara bu yıl için yüzde 3+3 teklif ettiklerini, bu oranın sadece yeni başlayanları kapsadığını da vurgulayan Hamdi Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışanın kurumda geçirdiği yıla göre kademeli olarak oran da yukarı çıkıyor. Aslında yüzde 3’ün bize maliyeti yüzde 5’e yaklaşıyor. Çalışanlarımız hastane kapılarında sürünmesin diye özel sağlık sigortası yaptırdık. Çalışanlarımızın mutluluğunu istiyoruz. Ama işyeri de batmasın. Türkiye’deki hiçbir havayolu şirketinde sendika yok. Ücretler 800 liradan başlıyor. Bizde kabin memurları ortalama 4 bin lira maaş alıyor.”

Direkten dönmüşler

İşten çıkarmalarda aslında sayının 400’ün üzerine çıktığını, ancak bazı personelin eyleme zorlandığı için çıkışlarının verilmediğini de anlatan Topçu, “Arkadaşlara talimat verdim. ‘Suçu olmayanları iyi ayırın. Kimseyi mağdur etmeyin’ dedim. Polis kameralarından olayı incelediler. Bazı arkadaşlarımızın zorla içeri alınmadığını tespit ettiler.

Bu arkadaşlarımızı listeden çıkardık” dedi. Olayın yaşandığı günden bir gece önce THY’nin internet sitesine yoğun saldırı olduğunu, ancak güçlü koruma sayesinde?bilgileri çaldırmadıklarını ifade eden THY Yönetim?kurulu Başkanı?Topçu, “Bu saldırının ardından eylem yapılması aklımıza değişik soru işaretleri getiriyor. Bunların tümünün birileri tarafından planlandığını düşünüyoruz” diye konuştu.

İŞTE THY’DE MAAŞLAR

Memur 3.064

Uzman 3448

Teknisyen 5983

Mühendis 5.104

Kabin Memuru 4.338

Kabin Amiri 5.499

2. Pilot 13.169

S.Kaptan Pilot 24.129

Afrika’ya bavulla ihracat

Türk Havayolları sayesinde Afrika ülkelerine ihracatın arttığını ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bazı ülkelere olan ihracat yüzde 300 gibi artış sağladı. THY sadece yolcu taşımıyor. Aynı zamanda ülkenin ihracatına da katkıda bulunuyor. Uçuş yaptığımız 20 Afrika ülkesine de ticaretimiz arttı. Türkiye’ye gelip bavullarla alışveriş yapıyorlar. Biz de bu uçuşlarda uçağa alınacak ağırlık limiti konusunda esnek davranıyoruz. Yolculara zorluk çıkarmıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika