spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY darbe girişimi üzerine toplantı yapacak

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’nun Cuma günü gerçekleşen darbe girişiminin etkileriyle ilgili toplantı yapacağı belirtildi.
 
Bloomberg’e konuşan THY sözcüsü Yahya Üstün, toplantının gündeminin henüz belli olmadığını, ancak başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin tartışılacağını söyledi.
 
Darbe girişimi ve ABD’nin uçuş yasağı gibi gelişemelerin etkisinin sınırlı olacağını düşündüklerini söyleyen Üstün, "Güçlü bir markamızın olması bize yardımcı oluyor" dedi.
 
Üstün, yıl sonu hedeflerine ilişkin yapılacak herhangi bir revizyonun ise sadece Yönetim Kurulu kararıyla yapılabileceğini belirtti.
 
TURİZM SIKITNILARINA DARBE GİRİŞİMİ EKLENDİ
 
Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişimi sonrası yurtdışından gelecek ziyaretçi sayısında görülmesi beklenen azalmanın yolcularının yüzde 60’ı yabancılardan oluşan THY’yi de olumsuz etkilemesi bekleniyor.
 
TEB Yatırım’a göre, Türk Hava Yolları hisseleri Pegasus ve TAV ile birlikte darbe girişimi sonrası dönemde en kırılgan hisseler. Kurumun yayınladığı notta kötüleşen koşulların havacılık şirketlerine yönelik mevcut beklentilere aşağı yönlü riskler oluşturduğu ifade edildi.
 
Öte yandan Amerikan Sivil Havacılık Kurumu, ABD’li havayolu şirketlerinin ABD’den İstanbul’a veya İstanbul’dan ABD’ye havayolu taşımacılığı yapmasını yasaklamıştı. 
 
Darbe girişiminin ardından ara verilen ABD uçak seferleri, THY’nin "TK 003" sefer sayılı İstanbul-New York uçuşuyla tekrar başlatıldı.
 
Türk Hava Yolları özellikle artan terör endişeleriyle turzimdeki yaşanan sıkıntılardan olumsuz etkileniyordu.
 
Yılın ilk altı ayına ilişkin veriler, şirketin daha çok gelir ettiği direkt uçan yolcu sayısının yüzde 30 düştüğünü göstermişti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika