spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY çalışanlarına desteğe hazırız

Seçtiklerimiz

Luftfansa´da grev sonucunda tek bir işçinin işten atılmadığını belirten UFO Başkanı Nicoley Baublies “THY ile sendikal haklar bakımından siyah ve beyaz kadar farklıyız“ dedi.

 

UFO Sendikası’na bağlı 19 bin kabin görevlisi, geçici kabin personeli çalıştırılmamasını ve yüzde 5’lik zammı kabul etmeyen Lufthansa’ya karşı 30 Ağustos Perşembe ve 7 Eylül Cuma günü iki grev yaptı. Frankfurt, Münih, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin havalimanlarında gerçekleşen grevler sonucunda Lufthansa’nın bin 200 kadar uçuşu iptal edildi.

Haklardan vazgeçilemez

Hürriyet’e konuşan ve gerçekleştirdikleri grevler sonucunda Lufthansa’nın geri adım attığını belirten Baublies,

 

“Geçtiğimiz bu yorucu ve hırpalanmış son 10 günlük eylem sonucunda hedefimize ulaştık. Uzlaştırma prosedürlerinin başlatılmasına karar verildi. Fakat biz önemli bir hedefe ulaştık. İşçiler ortak hareket ederse büyük bir güç olduğumuzu dünyaya gösterdik. Bu büyük bir başarıdır. Lufthansa’daki eylemimiz gösterdi ki temel haklarımız önemli ve bundan vazgeçilemez” dedi.

Kabul edilemez

THY’da yaptıkları grev sonucunda işten çıkarılan işçilerin yanında olduklarını vurgulayan Baublies,

“THY meslektaşlarımızı eyleminden sonra işten çıkardı. Bu olay sonrası dehşete kapıldık. Bu tutum eski zamanlarda işçilere uygulanan baskıyı hatırlatıyor. İşçi haklarının olmadığı, işçilerin köle olduğu zamanın düşüncesi bu. THY‘nin yaptığı asla kabul edilemez. Umarım bunu düzeltirler ve işçi arkadaşlarımızı tekrar işe alırlar”dedi.

 

THY‘den çıkarılan işçilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Baublies,

 

“Çıkarılan meslektaşlarımız ile dayanışma içindeyiz. Onların savaşında yanlarındayız. Gerekirse birlikte uluslararası bir eylem gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika