spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY Çalışanları 5 Dakikayla Kurtuldu!

Seçtiklerimiz

ABD’nin New York kentinin finans ve iş merkezi Manhattan’da dün işine yetişmeye çalışanlar kentin en yüksek binası Empire State önündeki işlenen cinayetin şokunu yaşadı. Jeffrey Johnson (58) adında bir saldırgan, Hazan Imports’da başkan yardımcılığı görevinde bulundan Steven Ercolino’yu (41) yakasından tutup sokağa çıkardı ve kafasına üç el ateş açıp öldürdü. Olayın görgü tanıklarından Ayda Kurşunoğlu’nun Hürriyet’e verdiği bilgiye göre Johnson, Empire State yakınlarındaki bir binada moda aksesuarları firmasında yönetici olarak çalışıyordu, kurbanı ise aynı firmada katilin amiriydi.

Bloomberg’ten itiraf

Silah sesleri ile bölge bir anda karıştı. Yakınlardaki bir inşaatın iskelesinde çalışan iki işçinin uyurısıyla harekete geçen iki polis Johnson’dan silahını bırakmasını istedi. Ancak Johnson silahına davranıp polislere ateş açtı. Çıkan çatışmada Johnson ölürken çevredeki 11 kişi yaralandı. Bunun bir terör eylemi olmadığını Johnson’ın kişisel meselesi olduğunu söyleyen New York Belediye Başkanı Bloomberg, biri ağır olan yaralılara ‘polis kurşunu isabet etmiş olabileceğini’ itiraf etti. Bu itiraf New York televizyonlarında ‘sorumsuzluk’ ve ‘poliste eğitimsiz personel’ eleştirilerine yol açtı.

Türkler de vurulabilirdi

Çatışmanın çıktığı bölgede çalışan Türkler yaralanmaktan son anda kurtuldu. Empire State Binası’nın 75. katında bulunan THY’nin Amerika Merkez Bürosu çalışanları beş dakika önce işe başladığı için kimse yaralanmadı. Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Alp Özaman’ın sadece bir çalışanlarının binaya girmek üzereyken saldırıya tanık olduğunu, ancak çok çabuk davranarak binaya girebilmeyi başardığını söyledi. Empire State Binası’nın bitişindeki yaklaşık 50 kadar Türk öğrencinin İngilizce kurs aldığı ‘Zoni İngilizce Eğitim Kursu’nda derslerin olaydan yarım saat önce başlaması nedeniyle tehlikeyi ucuz atlattı.

THY YETKİLİLERİNDEN BİNA YÖNETİMİNE TEPKİ

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, bina yönetimini eleştiren bir THY yetkilisi, ‘Bize olayla ilgili herhangi bir anons yapılmazken, aşağıya inmememiz veya başka bir şey yapmamız da söylenmedi. Hepimiz hâlâ şoktayız’ diye konuştu.

Empire State, 1971’de Dünya Ticaret Merkezi inşa edilene kadar 40 yıl boyunca dünyanın en yüksek binasıydı. Dünya Ticaret Merkezi’nin 11 Eylül 2001’deki saldırılarda yıkılmasının ardından tekrar New York’un en yüksek binası olma özelliği kazanmıştı.

DÖRDÜNCÜ OLAY

ABD’de son bir ay içinde üç silahlı saldırı yaşanmıştı. 20 Temmuz’da 24 yaşındaki James Holmes, Batman serisinin son filminin Colorado eyaletindeki ilk gösteriminde 12 kişiyi öldürüp, 58 kişiyi de yaralamıştı. 5 Ağustos’ta ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Oak Creek’te bir Sih tapınağını basan silahlı bir saldırgan ise altı kişiyi katlettikten sonra polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Son olarak da Teksas’taki A&M Üniversitesi kampusu yakınlarında bir kişi kendisine evinden tahliye edileceğini bildirmek için gelen güvenlik görevlilerine ateş açmış, olayda biri polis, biri de saldırgan olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika