spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY Borussia Dortmund’a sponsor oldu ama..

Seçtiklerimiz

Uluslararası alanda isminden en çok bahsettiren markalarımızdan birisi olan Türk Hava Yolları’nda ortaya çıkan uygulama herkesi şaşırttı.
 
Türk Hava Yolları Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga kulüplerinden Borussia Dortmund ile 2 Mayıs 2013’te sponsorluk sözleşmesi imzalamıştı.
 
Ancak Türk Hava Yolları’nın kendisine çok yüklü bir rakama mal olan bu sponsorluğa ragmen, Dortmund şehrine uçmadığı ortaya çıktı.
 
ALMANYA’DA TÜRKLERİN EN YOĞUN YAŞADIĞI BÖLGELERDEN BİRİSİ: DORTMUND
 
Almanya’da gurbetçi Türklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden birisinin Dortmund ve çevre iller olmasına karşıın Türk Hava Yolları’nın bu kente uçuş yapmaması garip karşılandı. Gurbektçi Türklerin yoğunluğunun yanısıra Dortmund ve çevre illerinin bir başka önemli özelliği daha var! O da Türkiye’ye gelen Alman turistlerin büyük çoğunluğunun Dortmund ve bölgesinden geliyor olması.
 
Hal böyleyken Türk Hava Yolları’nın Dortmund’a uçuş düzenlememesi özellikle bölgede yaşayan Türkiye yolcularını büyük sıkıntıya sokuyor! Zira Dortmund ve çevresinde yaşayan yolcuların THY uçaklarını kullanmasının en kolay yolu Düsseldorf ya da uçuşa yeni açılan Münster şehirlerine gitmek!
 
THY GENEL MÜDÜRÜ KOTİL: BİZ KARAR VERDİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPARIZ
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Borussia Dortmund Üst Yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke’nin kameralar karşısına geçip sponsorluk sözleşmesini imzaladığı tarih olan 2 mayıs 2013 tarihinde bu konu gündeme gelmişti.
 
Basın toplantısında söz alan Temel Kotil "Biz karar verdiğimiz her şeyi yaparız. Karar verdikten sonra ne gerekiyorsa hepsini yerine getirerek sonuç alırız. Tüm kaynaklarımızı planlı kullanırız, hiçbirini israf etmeyiz. Bizim yolcumuz müşterimiz değil, misafirimizdir. Her şey bunun etrafında dolanır. Önümüzdeki yüzyıl boyunca dünyanın en iyi havayolu, en büyük havayolu olmaya karar verdik" diye konuşmuştu. Ancak bu açıklamaya ragmen söz verdikleri Dortmund şehrine tam 2 yıldır uçuş gerçekleştirmediler.
 
DORTMUND ALMANYA’NIN EN BÜYÜK HAVAALANLARINDAN BİRİSİ
 
Sponsorluk basın toplantısında THY’nin Dortmund Havalanı’na uçup uçmayacağı sorusunu da cevaplayan Genel Müdür Temel Kotil, "Bu konuda çalışmaya başladıkları ancak pistin küçük olduğunu, bu konuda henüz bir karara varamadıkları" cevabını vermişti. Bu açıklamadan ve tarihten sonra Dortmund havaalanı Türk Hava Yolları’nın uçuşu yapabilmesi için pistin düzenlenmesi dahil gerekli çalışmaları tamamladı. THY’nin Dortmund’a uçuşunun önünde teknik olarak bir engel kalmadığının Genel Müdür Temel Kotil’e bildirilmesinin ardından Kotil şifai olarak “Uçuşlar çok yakında başlayacak” demişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden aylar geçmesine ragmen İstanbul – Dortmund uçuşları hala başlamadı.
 
SPONSORLUK ANLAŞMASI BİTMESİNE 1 YIL KALDI AMA UÇUŞLAR BAŞLAMADI
 
2013 yılında imzalanan ve 3 yıl boyunca geçerli olacak sponsorluk anlaşmasının bitmesine 1 yıl kaldı. "Havayolu ekslusiv partnerliği"yle THY, Borussia Dortmund ekibini uluslararası maçlara ve kamplara taşıyor.  Anlaşmanın imzalandığı tarihte “Dortmund’a uçmak için çalışıyoruz” açıklaması yapan Temel Kotil aradan 2 yıl geçmesine ragmen bu konuda adım atmadı. Havacılık sektörü bu durumu “Gayrıciddi” olarak yorumlarken uçuşun neden başlamadığı konusunda da çeşitli iddialar var. Dortmund Havaalanından çok daha küçük olan Münster’e bile uçuşları başlatan ancak ısrarla Dortmund uçuşlarına onay vermeyen Türk Hava Yolları’nın bu tavrı gerek Borussia Dortmund, gerekse Almanya’da yaşayan gurbetçiler tarafından da anlamsız bulundu.

Almanya’da birçok noktaya sefer düzenleyip Dortmund gibi büyük bir kenti tercih etmeyen THY’ye tepkilerini dile getiren gurbetçi Türkler “Türk Hava Yolları ile gurur duyuyoruz ancak Dortmund’a uçmamasını anlayamıyoruz. Dortmund için özel uçak bile dizayn eden THY vakit geçirmeden bu şehre uçmalı. Bizler anavatana gitmek için birçok valiz ve kalabalık nüfusumuzla Düsseldorf’a gitmek istemiyoruz. Zaten Münster’den sürekli uçuş yok, o da ayrı bir handikap! Kendi bölgemizdeki Dortmund havaalanı Almanya’nın en büyük alanlarından birisi. Türk Hava Yolları gibi ciddi bir kurumun bir an once bu yanlışlığı düzeltmesini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika