spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

THY, bir günde 25 bin kişiyi uçurdu

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY), yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri sonrası normalleşme süreciyle birlikte seferlerini artırdı. Dün 250 iç hat seferi düzenleyen THY’nin uçuşlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YÜZDE 80 DOLULUK

 
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 1 Haziran’dan itibaren iç hatlarda 5 ilde ön deneme seferlerine başladıklarını anımsatarak, “Bugün itibariyle seferlerimizin yüzde 30’unu açmış durumdayız. Bugün, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen ve Ankara olmak üzere yaklaşık 250’ye yakın sefer yapıyoruz, 25 binin üzerinde de yolcu taşıyacağız. Doluluk oranları da yüzde 80 civarında oldukça iyi durumda” diye konuştu. Ekşi, bu seferlerin kademeli olarak artırmak zorunda olduklarını, insanların bir anda terminallere yığılmaması için adımlar attıklarını belirtti. İstanbul Havalimanı’nda hatırı sayılır bir yoğunluk yaşandığını, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyulduğunun gözlendiğini kaydeden Ekşi, salgınla mücadelede hedeflenen noktaya gelindiği takdirde seferlerin iki hafta sonra yüzde 100 açılabileceğini bildirdi.
 
“İZİNLERİ BEKLİYORUZ”

THY Genel Müdürü Ekşi, dış hatlarla ilgili olarak ise, “İzinleri bekliyoruz, bu izinlerin ne zaman çıkacağını da işin doğrusu çok bilmiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika